Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Full-frame szenzorra vált a Panasonic

2018.09.25. 12:54
Címkék: panasonic, full-frame, s1, s1r
Szerző: Szalay Gábor

A Photokina szakkiállításon a Panasonic bejelentette, hogy full-frame szenzoros fényképezőgépet fejleszt. A most bemutatott 24 és 47 megapixeles kamerák 2019 elején kerülhetnek az üzletekbe.


A  Leica L csatlakozást használó új, S jelölésű kamerák egy új szövetség kezdetét is jelzik. A Panasonic ugyanis a Leica már meglévő L-csatlakozását használja, harmadikként pedig a független objektívgyártóként dolgozó Sigma is fedélzeten van, hogy objektívekkel lássa el az új rendszer felhasználóit. Az együttműködés mindhárom fél számára előnyös lehet, lehetőséget nyújtva egy olyan, többgyártós ökoszisztéma kialakulására a full-frame világban, mint amilyen a szintén a Panasonic részvételével kialakított MFT (Micor Four Thirds). 

Jelenleg a full-frame szenzoros Leica SL rendszer és az APS-C szenzoros Leica CL és TL kamerák használják ezt a csatlakozást, a jövőben megjelenő L-mount megjelölésű kamerák és objektívek között természetesen teljes értékű és tökéletes kompatibilitás várható. A Leica és a Panasonic már évtizedek óta gyümölcsöző együttműködést folytat egymással, a Panasonic digitális, a Leica optikai technológiát ad át.

A most bemutatott S1 és S1R nevű kamerákba a Panasonic saját fejlesztésű szenzorjai kerülnek, a stabilizálásról szenzormozgatásos rendszer gondoskodik. A vázakhoz első körben három objektív érkezik, a két népszerű zoom (24-70mm, 70-200mm) mellett egy kötelező 1,4/50 mm-es alap, de a felhasználók természetesen használhatják a meglévő Leica L objektívjeiket is. 
Kérem várjon!