Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Blackmagic újdonságok a NAB-on

2019.04.10. 23:02
Címkék: resolve, davinci, markolat, blackmagic
Szerző: Szalay Gábor

A Las Vegasi NAB a világ egyik legrangosabb műsorkészítéssel, broadcastinggal és profi tévézéssel, videózással foglalkozó szakkiállítása, amelyre a Blackmagic is számos újdonsággal érkezett. A PCC4K-hoz akkutartós markolat érkezett és debütált a DaVinci Resolve 16-os verziója is.

Az egyik legérdekesebb a Pocket Cinema Camera 4K-hoz készített akkutartós markolat, amely két L-sorozatú akku befogadására alkalmas. Ezek több, mint két órányi folyamatos felvételhez biztosítanak energiát, ami nagyon jól jön külső helyszíneken, ahol nincs lehetőség töltésre, vagy az nagyon körülményes lenne. Az L akkumulátorok (mint amilyet a PCC4K egyébként is használ) igen elterjedtek az iparágban, többek között fényforrások és más eszközök is használják, így egyrészt jól hozzáférhetők, másrészt szabadon variálhatók az egyes eszközök között és szabványos töltő használható hozzájuk. Az akkutartó markolat használatával azonban még külön töltőre sincs feltétlenül szükség, ugyanis a kamera 12V-os bemenetén keresztül a markolatban található akkuk is tölthetők. Blackmagic PCC4K markolat

Legalább ilyen fontos újdonság, hogy megjelent a DaVinci Resolve 16-os verziója, amelynek vágó felülete forradalmi változást hoz a hatékonyságban. Az új felület kifejezetten azoknak készült, akiknek fontos a gyors munka, ha szorítanak a határidők. Az új DaVinci Neural Engine gépi tanulás alapú algoritmusokat használ többek között az arcfelismeréshez vagy a speed warp megvalósításához. Az új Adjustment clips lehetőséget ad effektek és színkorrekciók alkalmazására közvetlenül a timeline-on, a quick export funkció pedig egyszerűvé teszi a közvetlen YouTube vagy Vimeo feltöltést. Ezeken kívül új GPU gyorsítási lehetőségek, és Fusion, illetve Fairlight újdonságok is érkezetek az összességében többszáz módosítást vagy újdonságot hozó 16-os kiadásban.

DaVinci Resolve 16

 

  • Kompatibilis kamera BLACKMAGIC DESIGN Pocket Camera 4K
116 900 Ft
Nettó: 92 047 Ft
97 900 Ft
Nettó: 77 087 Ft
Kérem várjon!