Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Megfagyott karatemozdulatok és a világ leggyorsabb fejgenerátoros vakuja, a Cito 500

2019.05.27. 14:49
Címkék: 500, fejgenerátoros, világ, a, és,
Szerző: Karina

A legmodernebb fotós eszközök a kiemelkedően dinamikus képekhez készülnek. A fényképezőgépek és vakuk gyorsasága egyre több fotóst inspirál, hogy megvalósítsák legextrémebb elképzeléseiket. Csak úgy, mint a Clockwork Photography csapatát, pontosabban Dennis Klockmann-t és Sven Risken-t is motiválta a modern technológia. Elképzelésük megvalósításához megtalálták a tökéletes modellt, Patrick Urban karate világbajnok személyében.

Patrick kiemelkedő sport modellként él a köztudatba Lübeck városában és környékén. A „Regionale Sportlergala” (regionális sportolók eseménye) egy jó lehetőség volt, hogy kapcsolatba lépjünk vele.

Kezdetben néhány tesztfotót készítettünk, amelyek főként üzleti és sportolói portrék voltak, majd miután láttuk, hogy milyen hihetetlen gyorsaság van az ütés és rúgás mozdulataiban már rengeteg elképzelésünk volt a további fotózási témához is.


F 8.0, 1/200, ISO 200

A helyszín

Az ötlet megszületése és a sikeres tesztfotók készítése után következett a megfelelő helyszín és időpont kiválasztása. Ugyanakkor egy ilyen fotózás során le kell küzdeni néhány akadályt.

Ahhoz, hogy a lehető legjobban mutassuk be a sportolói mozgáskultúrát, rá kellet jönnünk, hogy ténylegesen „el kell pusztítania” valamit ütésekkel és rúgásokkal. Így hamar rájöttünk, hogy a stúdió nem épp a megfelelő környezet egy ilyen jellegű fotózáshoz.

Szerencsére volt egy erre alkalmas helyszín a közelbe. A Kulturwerft rendezvényközpont rusztikus falaival és homokos talajával ideális helyszín volt a projektünk számára.


F 8.0, 1/200, ISO 200

Folyamatos fényű lámpák és vakuk kombinációja

Mivel egy szabadtéri helyszínen fotóztunk, egy napsütéses napon, akadtak nehézségeink a természetes fénnyel. Fontos volt számunkra, hogy kihasználjuk a Cito 500 extrém gyors villanási idejét (akár 1/100.000 s), hogy megfelelően befagyaszthassuk Patrick mozdulatát és a vízcseppeket.

Meg kellett találnunk a villanófény, a villanás időtartama és az f-stop közötti megfelelő egyensúlyt, hogy a vaku fénye domináljon, ne pedig a környezeti fény. Szerencsére a magas falak árnyéka is sokat segített. Továbbá meg kellett védeni a felszerelést a vízcseppektől, így egy fólia segítségével lefedtük a kamerát és a fő fényt.


A fények beállítása

Összesen három Cito 500 fejgenerátoros vakut használtunk. A fő fény diagonális irányba lett elhelyezve, úgy, hogy a téma bal elülső részét emelje ki, és egy 7”-es reflektort segítségével megfelelően erős fénybe helyeztük Patrick-et.

A két Cito 500-at Patrick jobb és bal oldalán helyeztük el, kissé átlósan hátrafelé irányítva a fényt.  További két 30x120-as rácsos Stripbox-ot használtunk, mint fénymódosítót. A rácsokat azért használtuk, mert a Streipboxokkal Patrick testét akartuk kiemelni, úgy, hogy kiemelkedjen a háttérből. Ezzel még inkább erősítve a térbeli mélységeket a képen.

Fényképezőgép: SONY A7r III 


F 8.0, 1/200, ISO 200


  • Méret 30 x 120 cm
  • Vaku ereje 500 W
  • Vaku teljesítménye 500 W
  • Villanási idő 1/2,000-1/100,000 s
133 900 Ft
Nettó: 105 433 Ft
2 364 900 Ft
Nettó: 1 862 126 Ft
44 900 Ft
Nettó: 35 354 Ft
Kérem várjon!