Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

A Phase One múlt időbe tette az ND szűrőt

2019.07.03. 17:09
Címkék:
Szerző: Wolf

Külön választották záridőt a teljes expozíciós időtől, az IQ4 automatikus átlagolás funkciójában.


A Creative Control keretében, a napokban frissült IQ4 szoftver mostantól automatikus átlagolással szimulálja az ND szűrős, hosszú expozíciós idővel készített képeket. A szűrő ezáltal feleslegessé válik.

Az eljárás viszonylag egyszerű, a megdöbbentő az, hogy a hátfal maga gyártja le valós időben a layereket, és egy teljes, 150 megapixeles nyersfájlt készít el hozzá. Az automatikus átlagoláshoz meg kell adnunk egy záridőt és egy teljes expozíciós időt a kép elkészítése előtt. A záridő fogja meghatározni a kép exponáltságát, vagyis a képen mozdulatlan elemek pont úgy fognak festeni, mintha ezzel a záridővel egyetlen képet fotóztunk volna. A teljes expozíciós idő fogja meghatározni, hogy ténylegesen mennyi ideig készül a fotó.


A végeredmény a zaj eltűnése az árnyékos, sötét részekről (megjegyzés: átlagolás nélkül is az IQ4-en van a világ legnagyobb dinamika tartományával rendelkező fényképezőgép szenzora), illetve a hosszú záridőből adódó jellegzetes esztétikai hatás.  Mindez azt jelenti, hogy fényes nappal, ND szűrő nélkül készíthetünk képeket szépen elmosódott felhőkről, kivasalt folyókról, bármi ilyesmi, amit szeretnénk. A csodához csak a hátfal szükséges (és a héten kiadott frissítés), vagyis bármelyik vázon működni, amire rárakható az IQ4. Nem kell utómunkáznunk a layerekkel, a kész, kidolgozható nyersfájlt legyártja a hátfal, nekünk csak az a dolgunk, hogy örüljünk az eredménynek.

A Creative Control kampány még folytatódik, izgalmas meglepetések várakoznak a dán gyártó tarsolyában.
Kérem várjon!