Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Szenzorstabilizálással jön a Fujifilm X-T4

2020.02.26. 08:52
Címkék: a, fujifilm
Szerző: Szalay Gábor

Meglepetésre a Fujifilm az X-T4 kamerájába is beépítette a szenzormozgatásos képstabilizátort, így ez a funkció immár nem csak az X-H-sorozat kiváltsága.


Az X-T4 fő újdonsága persze a stabilizátor, de számos más ponton is jelentős volt a fejlesztés. A teljesen új zárszerkezet 30%-al csendesebb, mint amit az elődmodellbe építettek és gyorsabb is a működése, így akár 15 kép/s-os sorozatfelvételre is képes, ami a kategóriásban kimagasló teljesítmény. A kioldási rekacióidő mindössze 0,035 másodperc. A képszenzor ugyanúgy 26 megapixeles, mint az X-T3-nél, maga az AF-rendszer azonban megújult, és ugrásszerű javulást hoz az automatikus élességállításban. Témakövető módban (elektronikus zárral) akár a 20 kép/s-os sorozatfelvétel közben is folyamatos mozgó dolgok követése, és a követés hatékonysága is nőtt az X-T3-hoz képest. Jelentős az előrelépés az arc- és szemkövető módokban is.

 fujifilm x-t4

A képstabilizátor természetesen öttengelyes és az objektívpark nagy részével 6,5 időértéket képes kompenzálni. Az X-H1 rendszeréhez képest teljesen új konstrukcióról van szó, jóval hatékonyabb rezgésérzékeléssel, mágneses felfüggesztéssel és lényegesen kisebb helyigénnyel és tömeggel. Az LCD egyébként teljesen kihajtható, új, AF-ON gomb jelent meg a hátoldalon és nagyobb lett a markolat is. Nem maradunk új filmszimulációs mód nélkül, az „ETERNA Bleach Bypass” az analóg nyersanyagok halványított kidolgozásához hasonló, alacsony színtelítettségű, de magas kontrasztú eredményt ad.

 fujifilm x-t4

A 4K videó természetesen szériafelszereltség, Full HD-ban azonban 240p is lehet a képismétlési sebesség, amivel roppant látványos 10-szeres lassítás érhető el. Értékes újdonság, hogy az X-T4-ben immár teljesen elkülönülnek a fotós és videós menük és beállítások, így külön állítgatás nélkül válthatunk videós módra és egyből dolgozhatunk is, ha előzőleg beállítottuk a megfelelő paramétereket. Külön-külön fotós és videós Q-menüt is kapunk, ami könnyíti a kezelést. Megjelent a veszteséges RAW tömörítés, ami kisebb fájlokat ad, plusz az utólagos feldolgozás révén immár TIFF fájl is előállítható a kamerán belül. A kamerához új, NP-W235 jelzésű akku tartozik, amely egyetlen töltéssel akár 500 képhez is elegendő energiát ad.

fujifilm x-t4

fujifilm x-t4
A Fujifilm X-T4 csak vázként és a 16-80mm F4 objektívvel kitben is kapható lesz fekete és ezüst kivitelben.
Kérem várjon!