Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Profoto tippek a tökéletes esküvői fényekért

2020.03.20. 15:20
Címkék: profoto; profoto a1; profoto a1x
Szerző: Lizzy

Esküvői fotós vagy és szeretnél többet megtudni arról, hogyan kell használnod megfelelően a vakut egy esküvőn? Ebben a cikkben tippeket és beállításokat gyűjtöttünk összes világszerte neves fotósoktól, illusztrálva, hogy hogyan készítették ők a képeiket. Így alkothatsz tökéletes esküvői fényeket a Profoto A1X és a Profoto A1 segítségével.

1. A részletek fontossága – Hannah L

A kép készítése során, rendkívül fontos az, hogy hangsúlyozd az esküvői gyűrű csillogását és annak varázsát. Hannah L német fotós meglehetősen magas fényerejű vakut, a Profoto A1 vakuját használta. A gyűrűt egy arany flitter-cipőre helyezte, és a másik cipőt pedig háttérként használta. A Profoto A1-et 90 fokos szögben szem magasságában helyezte el, egy Clic Griddel, a közvetlen fény elérése érdekében, és egy Clic Gel Quarter CTO -t pedig a kép melegebb, lágyabb hangulatához használta. „Szeretem az A1-et használni, amikor az apróbb de fontosabb részleteket szeretném kiemelni. Mivel nagyon jó világítása van, könnyen és azonnal láthatom, hogy néz ki a fény, mielőtt megnyomnám a zárat ”- mondja Hannah.

A fényképezőgép beállításai: f2.8, 1/200 sec, ISO 200.


2. A portré - Anna Fowler

Egy portré készítéséhez Anna Fowler, Egyesült Királyságban élő fotóművész a Profoto A1-t használta teljes fényként, és visszaverve a villanást a modell háta mögött levő falról. Mivel aznap nagyon rossz idő volt, vakuval készítette a képet, hogy a menyasszony kissé kitűnjön a háttérből, és szikrája megragadja az ember figyelmét. Anna hozzátette: „A legjobb dolog az A1-ben az, hogy akár le tudod tenni, és bárhova el tudod fordítani. Képes voltam a háttérből visszaverni a fényt, ami egy kis energiát adott, így a menyasszonynak sikerült kitűnnie a háttérből, úgy, hogy mindemellett mégsem vált el túlságosan az összképtől. A fény egy kicsit több szikrát varázsol a modell szemébe, ahol a természetes fény önmagában kevés lenne. Ez a technika, a fényes és tiszta megjelenést teszi lehetővé.

A fényképezőgép beállításai: f3.2 1/200 sec, ISO 400.3. A ceremónia – Kate Hopewell-Smith

Kate Hopewell Smith brit fotós készítette a képet a Profoto A1X vakuval, egyenesen a pár felőli szögből. A vakuhoz csatolt egy Clic Dome-ot, így sikerült eloszlatni a fényt, és ez egy természetes megjelenésű fényt hozott létre a ifjú páron. Kate a Profoto A1X-t TTL módban használta, vagyis a vaku teljesítménye automatikusan a gép beállításaival automatizálta. Ezután a TTL-t -1,5-re állította, így az automatikus vaku expozíció kimenete kissé kevésbé volt világos, és csak a kívánt fényt adta neki.
Abban az esetben ha a mennyezet nem lenne olyan magas, akkor a másik lehetőség az lehetne, hogy a vaku fénye visszaverődjön. Ez azonban csak akkor ajánlott, ha a mennyezet fehér, ellenkező esetben nem kívánt színhullámok alakulhatnak ki.

A fényképezőgép beállításai: f2.8, 1/200 sec, ISO 2000.4. Az első tánc - Sandra Åberg

A képet Sandra Åberg svéd fotós készítette, aki a vakut és a környezeti fényeket keverte. A Profoto A1X-t alacsony energiával használta, mivel elegendő környezeti fény volt, és csak egy derítő fénnyel világította meg a menyasszony és a vőlegény arcát. A vakut pedig kissé a kamera bal oldalánál tartotta.

A fényképezőgép beállításai: f2.8, 1/80 sec, ISO 6200.5. A vacsora - Vanessa Joy

Az esküvői torta portréjának elkészítéséhez Vanessa Joy amerikai fotós a Profoto A1 és Profoto B1 vakukat használta . A kamerától balra helyezte el a B1-et, a torta felé mutatva, az A1-et pedig a kamerára helyezte. Ugyanakkor az A1 a mennyezetre élesítette, megtöltve a helyiséget fénnyel és a B1 által árnyékot hozott létre.

A fényképezőgép beállításai: F3.2, 1/200 sec, ISO 800.6. A táncparkett - Two Mann Stúdió

Amikor Erika és Lanny Mann (Two Mann Stúdió) kanadai fotósok meglátták, hogy a pezsgőt bontja a friss házaspár, azonnal tudták, hogy Profoto A1 segítségével akarják megörökíteni a pillanatot. A menyasszony és a vőlegény mögé helyezték az egyik vakut azért, hogy a feltörő pezsgőt a sötét háttér előtt megvilágíthassák. Emellett egy másik Profoto A1-et is használtak annak érdekében, hogy szemből megvilágítsák az örömteli arcokat. A különleges pillanatoknak a felvételekor fontos gyorsan gondolkodnunk és cselekednünk a megfelelő felszereléssel, ugyanis a pillanat gyorsan elszáll.
Ez is az egyik indoka annak, hogy a Profoto A1 és a Profoto A1X tökéletes az esküvői fotózásokhoz - és ezáltal, soha nem fogsz elszalasztani egyetlen fontos pillanatot sem.

A fényképezőgép beállításai: f2.8, 1/125 sec, ISO 3200.
Kérem várjon!