Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Nanlite Forza 60 - univerzális fény

2020.04.06. 09:11
Címkék: fény, univerzális, -, 60, forza, led, lámpa
Szerző: Szalay Gábor

A Nalite új LED-lámpája kicsi és könnyű, remekül használható videózáshoz és fotózáshoz is, akár hálózati, akár akkus táplálással.

Ha valakinek nem ismerős a Nanlite név, az azért lehet mert 2019-ben ugyanez a cég még Nanguang néven árulta a fényforrásait. Azóta Nanlite-ra változtatták a márkanevet, ami talán jobban megjegyezhető. Az alapkoncepció azonban változatlan, költséghatékony LED-fényforrásokat kínálnak fotósoknak és videósoknak egyaránt.

 nanlite forza 60A Forza 60 egy rendkívül kis méretű és könnyű 60 wattos LED fényforrás, amely 11950 luxos fényerőt nyújt folyamatos szabályzással és fixen 5600 Kelvines, azaz napfény színhőmérséklettel. A hangsúly itt az egyszerűségen és a remek hordozhatóságon van, de akad persze egy kis extra is a szolgáltatások között. A csomagban magán a lámpán kívül egy reflektort és egy tápegységet találunk, utóbbihoz ügyes rögzítőkeretet is kapunk, amellyel például állványra vagy más alkalmas helyre akasztható. A reflektor a Nanlite saját bajonettes csatlakozásával rögzíthető a lámpára, a cég számos fényformálót kínál hozzá, de opcionális tartozékként saját állványcsatlakozóval felszerelt Bowens adapter is vásárolható, így nagy méretű, nehezebb fényformálók, például octoboxok vagy hosszú striplite-ok is jól használhatók a meglehetősen kis méretű fejhez. A kis méret és tömeg itt szó szerint értendő, maga a fej 800 gramm, de reflektorral és tápegységgel együtt is megáll 1,3 kilogrammnál. Az alapkészletben hálózati tápot kapunk, de külön megvásárolható a markolattal egybeépített akkutartó is, amelyre két Sony-szabvány szerinti NP-F750 akku rögzíthető. Két ilyen akku nagyjából egy órányi, teljes teljesítményű világításra elegendő.

 nanlite forza 60

A lámpa hátoldalán a hálózati kapcsolón és a fényerőállító potméteren kívül egy üzemmódválasztó kapcsoló is található, más Nanlite eszközökhöz hasonlóan itt is kapunk néhány világítási effektet, például villámlást vagy tévéképernyő fényét imitáló villogást. Van vezeték nélküli vezérlési lehetőség is, illetve be- és kikapcsolhatjuk a fejbe épített hűtőventillátort. A használat így meglehetősen egyszerű, a folyamatos, 1%-os lépésekben történő szabályozáson kívül nincs is nagyon más dolgunk. A fény színhőmérséklete nem állítható. Ezt a lehetőséget lehet, hogy hiányolni fogják azok, akik gyakran fotóznak kevert fényben, maga fény minőségére azonban nem lehet panasz. Immár nem csak a kevésbé pontos, valójában lakásvilágítási fényforrások minősítéséhez kitalált CRI értéket adja meg a gyártó, hanem a TLCI-t is. Ez utóbbi szintén egy 100 fokozatú skálán értékeli a fényforrások színvisszaadását, de a CRI-nél szigorúbban és pontosabban. A Forza 60-ra jellemző 98-as CRI és 95-ös TLCI érték a gyakorlatban azt jelenti hogy a fényforrás miatt nincs szükség semmilyen külön korrekcióra. Maga a LED-fényforrás COB, azaz Chip on board technológiájú, ami jobb és egyenletesebb hőleadást jelent. Ez végeredménykén hosszabb élettartalomhoz vezet.

 nanlite forza 60

A most tesztelt 11950 luxos Forza 60 valójában a sorozat legkisebb tagja, egy lépéssel feljebb a 43060 luxot nyújtó Forza 300 található, legfelül pedig az 500 wattos teljesítményű, 66300 luxos Forza 500 található. A három teljesítménylépcső elegendő variációs lehetőséget ad egy kompakt és könnyű videós lámpaszet felépítéséhez. Az opcionális tartozékok segítségével hálózatfüggetlenné tehető a rendszer, az adapterrel pedig akár egy meglévő Bowens szabványú fényformálós környezetbe is jól integrálható.

nanlite forza 60

Kérem várjon!