Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Portré képek okostelefonnal és a Profoto C1 Plus-szal

2020.05.20. 14:18
Címkék: c1, profoto, a, és, képek,
Szerző: Karina

Amikor Shun, a professzionális esküvő és portré fotós először próbálta ki a Profoto C1 Plust nagyon szkeptikus volt a termékkel kapcsolatban. „ A tökéletes képek készítéséhez elengedhetetlen a fény. Nehéz volt csupán az okostelefonomra és egy zsebméretű fényforrásra támaszkodnom, de a nap végére minden kételyem elszállt. Az eredmény egyszerűen csodálatos. A termékben rejlő lehetőségek elképesztőek.”

Természetes ragyogás

A legelső képek Shun otthoni stúdiójában készültek. A cél az volt, hogy egy könnyű, otthonos és hangulatos koncepciót alkosson. Mivel Shun célja az volt, hogy a fény visszaverődjön a fehér falakról, és megvilágítsa Ichi arcát, a modell egy fehér falhoz állt. Ezzel azt a hatást érte el, mintha a fény a baloldali ablakból jönne. A hatás elérése érdekében a C1 Plus-t egy állványhoz rögzítette. Az eszköz fénye a modell arcának és bőrének egy természetes ragyogást kölcsönzött. Az első képeket látva nagy lelkesedéssel folytatta a fotós a napot. „ A Profoto C1 Plus segítségével szinte ugyan úgy tudtam játszani a fénnyel mint a Profoto A1-el.”
Kis fény nagy árnyékkal

Második projektként Shun egész alakos fotózásba kezdett. A napfény hatást szeretett volna elérni, hogy a modell árnyéka látható legyen a hátsó falon. Mivel a stúdióba rengeteg természetes fény áramlott, a C1 Plus-szal nagyon könnyű volt dolgozni, és sikerült pontosan azt a végeredményt elérni, amit Shun szeretett volna.


A szelfi készítés már soha többé nem lesz ugyan olyan

„Mivel a szelfizés korszakát éljük, kíváncsiak voltunk, hogyan alkalmazható ez az eszköz amikor magunkat fotózzuk.” Először megkérték Ichi-t, hogy fény nélkül készítsen magáról egy képet. Majd a C1 Plus-t az asztalra tették. „A fény elosztása és az árnyékok csökkentése érdekében egy fehér lapot tettünk a lámpa és a modell arca közé. Az eredmény elképesztő. Az eszköz fénye meleg hatást kölcsönzött Ichi arcának, a szemében pedig megcsillant a fény.”
Drámai hatás egyetlen kattintással

A következő képen Shun drámai hatást szeretett volna elérni.  Ehhez a Clic Grid 20°-t használta, amely könnyedén csatlakoztatható a C1 Plus-hoz. Szinte semmilyen más fényforrást nem használt, kizárólag a C1 Plus-szal reflektorszerűen, felülről világította meg a modell arcát. Egy toll szerű ágat helyezett a fény elé, amelynek árnyéka részben a modell arcára vetül. „A C1 Plus mágneses csatlakozása rendkívül egyszerűvé teszi, hogy gyorsan váltsak fényformálót. Ez nagyban megkönnyítette, hogy hamar megismerjem a különböző effektusokat.”
Megfelelő színhatás

A nap utolsó fotóihoz Shun művészi portréfotózásba kezdett. Az eszköz elé egy fekete papírt helyezett, amit egy részen kivágott. Így sikerült létrehozni egy vékony sávot, és fény a modell arcának és a virágoknak egy részét világította meg. A kiemelkedőbb hatás elértése érdekekében Shun kékes árnyalatúra állította a C1 Plus színhőmérsékletét. „Óriási plusz pont, hogy könnyedén változtathatom a színhőmérsékletet úgy, hogy az megfeleljen a környező fényeknek vagy az általam megálmodott témának. Mind vakuként mind pedig folyamatos fényként is tökéletesen helyt állt.”
„Hogy őszinte legyek nem gondoltam volna, hogy egy okostelefon kamerája és egy zsebméretű fényformáló képes elérni ezt az eredményt. Miután 1 teljes napot végig dolgoztam a C1 Plus-szal újra és újra ledöbbentem, mire képes ez az eszköz. A fény nélkülözhetetlen minden profi fotós számára, és ezt az eszközt közel ugyan úgy tudtam használni, mint a hagyományos fényeket. Egész biztos újra használni fogom a Profoto C1 Plus-t.”

  • Kompatibilis iPhone 7+
  • Kompatibilis iPhone 7+
  • Kompatibilis iPhone 7+
  • Kompatibilis iPhone 7+
18 900 Ft
Nettó: 14 882 Ft
18 900 Ft
Nettó: 14 882 Ft
18 900 Ft
Nettó: 14 882 Ft
18 900 Ft
Nettó: 14 882 Ft
  • Kompatibilis iPhone 7+
  • Kompatibilis iPhone 7+
113 900 Ft
Nettó: 89 685 Ft
190 900 Ft
Nettó: 150 315 Ft
Kérem várjon!