Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Ray Kay - Vintage hangulat a Profotoval

2020.07.24. 13:54
Címkék: profoto
Szerző: Lizzy


Ray Kay koreai divatfotós, szűkös idővel, korlátozott stúdiófelszereléssel és egyetlen egy modellel állt az előtt a kihívás előtt, hogy tökéletes vintage hangulatú fotósorozatot készítsen. A Profoto D2, a Profoto B1 és a Profoto B10 segítségével pedig sikeres fotók készültek a projekt során.
,,A különböző hangulatokon, érzéseken és egyedülálló történeteken át, a világítás adja vissza igazán a klasszikus, vintage atmoszférát. " 

Pontosan ki is az a Ray Kay?

Ray Kay divat- és reklám fotográfus/filmkészítő Koreából. Olyan divat magazinokkal és márkákkal dolgozott már együtt a világ minden tájáról, mint pl.: Vogue Italia, Design Scene UK és a New York-i divatmagazin egyik borító fotóját is ő készítette. 
Különböző országokban, egyedülálló művészekkel dolgozott már együtt. Mindig olyan képek készítésére törekedett, amelyek mögött történetek és erős érzelmek állnak. A különböző világítást, mint módszert használja a más-más történetek és koncepciók életre keltésére.   

Mi is ez a "Find your mood" projekt...?

,,Szerettem volna bemutatni modellem különböző hangulatait, amely egy olyan korszakot/időszakot mutat be, ahol a modell még csak keresi a saját egyéniségét. Egy modell, különböző személyiségekkel. Nagyon eltérő képeket kellett készítenem rövid idő alatt. A stúdió-helyiség méretei is korlátozó tényezők voltak. A sminknek, a stílusnak, a kellékeknek és minden másnak, úgy kellett elkészülnie, hogy minden a végén attól függ, hogyan világítunk. A világítás pedig tükrözi a hangulatot és a történetet. Ennek az oka az, hogy a világítás illusztrálja a hangulatot, a stílust és a napszakot egyaránt."

Miért volt szükség speciális világításra a fotózás során?

,,Mindenekelőtt, teljes mértékben ismerni kell azt az atmoszférát, amelyet ábrázolni szeretnénk, ebben az esetben a klasszikus, vintage hangulatot. Ez olyan, mint amikor a naplementéből származó fény az ablakon keresztül beragyog, szép fényt hoz létre és mellette erős érzelmi hangulatot teremt.
Amennyiben, ha nincs lehetőséged természetes fényt használni, akkor létre kell hoznod azt a fényt, amivel alkotni tudsz. A textúrákat és a színeket úgy igazítva, hogy legjobban hasonlítson a természetes fény érzetére. 
A természetes fények pedig lehetővé teszik azt, hogy a modell érzelmei tökéletesen megjelenjenek a fotókon."


,,Profoto D2, B1-et és B10-et is használtam a fotózás során. Számos különféle hangulatot kellett ábrázolnom olyan helyeken, mint például a természetes fényű szoba, fürdőszoba vagy alagsor, mind a mesterséges, mind a természetes fény megjelenésével. A tökéletes megjelenés érdekében különféle kiegészítőket használtam. Leginkább a mély fehér derítőernyőt, a Zoom Reflektor-t és néha az OCF Beauty Dish-t használtam kiegészítőkkel és kiegészítő nélkül. A V-Flat pedig elengedhetetlen volt a fény visszaverése, fényvágása során. " Mit ajánlana azoknak, akik divatfotósok szeretnének lenni?

,,Úgy gondolom, hogy elengedhetetlen a kutatásra fordított idő. Az idő arra, hogy megtaláld a saját egyéniséged és stílusod. Egy divatfotósnak nem csak a portré fotózásban kell jónak lenni, hanem a fényképezés különféle műfajaiban is, mint például táj-, termék-, utazás fotózás stb. A munka megköveteli a tervezés, a kreativitás és a kommunikáció együttes szépérzékét. Az a legjobb, ha van elég időd arra, hogy kiszélesített nézőponttal megfigyeld a világot és megtaláld a saját egyéniséged úgy, hogy nem csak egy fajta technikára koncentrálsz."

A fotózás elengedhetetlen kellékei voltak: 
  • Vaku ereje 250 W
  • Újratöltési idő 0.05-2 s
102 900 Ft
Nettó: 81 024 Ft
124 900 Ft
Nettó: 98 346 Ft
163 900 Ft
Nettó: 129 055 Ft
719 900 Ft
Nettó: 566 850 Ft
77 900 Ft
Nettó: 61 339 Ft
77 900 Ft
Nettó: 61 339 Ft
819 900 Ft
Nettó: 645 591 Ft
83 900 Ft
Nettó: 66 063 Ft
  • Vaku ereje 500 W
  • Vaku teljesítménye 500 W
  • Villanási idő 1/19,000s (2Ws) - 1/1,000 (500Ws) s s
99 900 Ft
Nettó: 78 661 Ft
999 900 Ft
Nettó: 787 323 Ft
Kérem várjon!