Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Itt a legújabb Nikon Z 7II és Z 6II Firmware frissítés és a Z6 II Movie Kit

2021.02.18. 12:34
Címkék: nikon 76ii, nikon z7ii, nikon z6ii essential movie, nikon, nikon z
Szerző: Lizzy

Új Nikon Z 7II és a Z 6II tükör nélküli fényképezőgépekhez készült új firmware. Nem mellesleg bemutatkozott a Z6 II Essential Movie Kit is!


Az 1.10-es firmware verzió 2021. február 25-én jelenik meg. A firmware frissítés javítja a Z 7II és a Z 6II fényképezőgépek szemérzékelő AF-jének teljesítményét, és további rögzítési formátumokat és videó-munkafolyamatokat tesz lehetővé a Z 6II fényképezőgépekkel való felvételkészítés során. 
Az új Z 6II Essential Movie szett a videótartalmak új szintre emeléséhez szükséges összes alapvető eszközt biztosítja a filmkészítők számára.

Az 1.10-es firmware frissítést követően a Z 6II és A Z 7II fényképezőgépek még akkor is képesek lesznek észlelni az emberek szemét, ha a téma arca kis helyet foglal el a képen. A fejlesztések az automatikus AF mező (emberek) és a széles mezős AF (L-emberek) fényképezésekor lesznek láthatók. A firmware frissítéssel lehetővé válik Ha 4K UHD/60p rögzítési lehetőség van kiválasztva, a képterületet DX-alapú videoformátumban, a minőséget pedig a Normál beállításban rögzíti. A Z 6II fényképezőgép használatával, valamint a A RAW videokimeneti funkció (Nikon szakszervizben is engedélyeztethető térítés ellenében.) a Blackmagic Design külső rögzítők 6 használata során mind a Z 7II, mind a Z 6II fényképezőgép esetében. 
A Z 7II esetén FX-alapú videoformátummal teljes HD RAW-videót, DX-alapú videoformátumban pedig 4K UHD RAW-videókat rögzíthet. A Z 6II használata esetén 4K UHD vagy Full HD RAW-videó rögzítése FX- és DX-alapú videoformátummal lehetséges. 
A frissítést követően a videósok képesek lesznek Blackmagic RAW és ProRes RAW formátumban is felvételeket készíteni. A 4K UHD/60p képméret/képkockasebesség beállítással viszont nem használható a RAW-videokimenet.

A Z 7II fényképezőgéphez készült 1.10-es firmware (február 25-től) ITT
A Z 6II fényképezőgéphez készült 1.10-es firmware (február 25-től) ITT
Az Atomos NINJA V és ezentúl a Blackmagic Design Video Assist 5" 12G HDR, illetve a 7" 12G HDR használható Nikon RAW-videók rögzítésére ProRes RAW vagy Blackmagic RAW formátumban. A fenti rögzítőkön kívüli rögzítők esetén a működés nem garantált (a 2021. február 18-i állapot szerint). Továbbá az Atomos által gyártott Ninja V külső rögzítőre rögzített ProRes RAW-videó kompatibilis az Apple Final Cut Pro 10.4.9-es és újabb verziójának ISO-beállításaival és színhőmérséklet-szabályozási funkciójával. Ezáltal több videoszerkesztési lehetőség áll rendelkezésre a Final Cut Pro használata esetén.


A Blackmagic RAW egy egyszerűen használható kodek, amely a RAW-felvételek összes előnyét tartalmazza. A több új technológiát – például az új, fejlett demozaiking algoritmust – kínáló Blackmagic RAW vizuálisan veszteségmentes képeket biztosít, amelyek ideálisak a nagy felbontású, nagy képkockasebességű és a széles dinamikatartományú munkafolyamatokhoz.Az új Z 6II Essential Movie szett február végétől lesz elérhető. A filmkészítői szett tartalmazza a Nikon Z 6II full-frame tükör nélküli fényképezőgépet, amellyel már használható a RAW-videokimenet funkció. Emellett tartalmazza az Atomos Ninja V-t, a Nikon FTZ-bajonettadaptert, a SmallRig gyorszáras fényképezőgép-tartókeretet és a legfontosabb kiegészítőket, például akkumulátorokat. Az összes olyan alapvető eszköz a videótartalmak következő szintre való emeléséhez.
Kérem várjon!