Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Sok újdonsággal érkezik a Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro

2021.02.18. 14:18
Címkék: pro, 6k, pocket cinema camera, blackmagic
Szerző: Szalay Gábor

6K-s felbontás, beépített ND-szűrők, nagy fényerejű, mozgatható monitor, nagyobb teljesítményű akku jön a Blackmagic Design legújabb Pro modelljében.
Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro
A Blackmagic Design új, Super 35 formátumú 6K kamerája rengeteg újdonsággal érkezik. A Canon EF-csatlakozású objektíveket fogadó eszköz hátára egy hatalmas, 5 colos, nagy fényerejű, full-HD felbontású, fel- és lehajtható LCD-monitor került, amely jól váltja ki a külső kontrollmonitort, így még egyszerűbbé teszi a kamera használatát. Szintén új fejlesztés az egyetlen mozdulattal kapcsolható, motoros vezérlésű ND filter sorozat, 2, 4 és 6 fényértékes fokozattal. A Blackmagic ennél a kameránál áttért a Sony-féle NP-F570 akkuk alkalmazására, amelyek amellett, hogy nagyobb teljesítményt nyújtanak, más eszközökben is elterjedtek, így könnyebbé válik a teljes videós szet üzemeltetése. Ha így is kevésnek bizonyul az energia, akkor a külön akkutartó markolatba két további NP-F570 akku helyezhető el.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro
Továbbfejlesztették a színkezelést is, a felhasználók immár itt is megkapják az 5. generációs Color Science rendszert, amely a cég URSA Mini Pro 12K kamerájában mutatkozott be, és amely jobb színvisszaadást nyújt a finom bőrtónusokon és a telített színeken egyaránt. A kamera UHS-II csatolós SD és CFast 2.0 foglalattal rendelkezik, ezek mellett támogatja a külső USB-rögzítést is az USB-C porton keresztül. Kontrollmonitort a teljes méretű HDMI aljzatra lehet csatlakoztatni. Hangot a dupla mini-XLR porton vagy a 3,5 mm-es jack aljzaton át lehet beküldeni, de a négy beépített mikrofonnal külső eszköz nélkül is rögzíthető a helyszíni hang.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro
A kamera erőssége az, hogy nagyon kompakt méretben nyújt mindent, ami csak a felvételhez szükséges, így akár kézben tartva, bármilyen külső eszköz nélkül is használható. Adott esetben azonban számtalan kiegészítővel felszerelhető, külső rögzítővel, külső mikrofonokkal, timecode generátorral, nagyobb kontrollmonitorral vagy komplett follow focus rigel.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro
A kamera maximális felbontása 6K, azaz 6144x3456 képpont, amelynél maximum 50 kép/s lehet a képismétlés. A 2,8K-nál alacsonyabb felbontásoknál akár 120 kép/s is elérhető. A képérzékelő 16:9 oldalarányú és Super 35 formátumú. Szükség esetén állóképek is készíthetők a Pocket Cinema Camera 6K Pro-val, a 21,2 megapixeles fotók DNG formátumban kerülnek mentésre, így professzionális felhasználásra is alkalmasak.

Akár 8 bemenet kezelése: ATEM Mini Extreme
Az új kamera mellett egy új videókeverő is érkezett. Az élő felvételek készítésére optimalizált ATEM Mini Extreme switcher immár nyolc bemenetet képes kezelni. Az ATEM-sorozat többi tagjához hasonlóan ez is egy kis méretű és könnyen kezelhető eszköz, amellyel előállítható bármilyen élő stream: akár Youtube, akár Facebook Live, akár Twitch. Akkor sincs probléma, ha valamilyen videókonferencia platformra kell streamelni, amilyen a Zoom vagy a Microsoft Teams.
ATEM Mini Extreme
A beépített, egyetlen gombbal választható áttűnési effekteken kívül a kép a képben megoldás is rendelkezésre áll, a hang pedig két független audiobemenetről is jöhet. A nyolc csatorna jele HDMI-n érkezik, a kimenet azonban nem csak HDMI lehet, hanem webkamera szimulációval ellátott USB csatlakozás vagy közvetlen streaming. Az ATEM Mini Pro és az Extreme modellek ugyanis közvetlenül is képesek például Youtube vagy Facebook oldalakra streamelni. Az ATEM Mini Extreme ráadásul akár egy okostelefon internetkapcsolatát is tudja használni, így akkor is folyamatos maradhat a sugárzás, ha valami probléma adódik a vezetékes hálózattal.

ATEM Mini Extreme
A stream helyi rögzítéséhez csak egy külső USB eszközre van szükség, de a Blackmagicnak arra is van megoldása, ha nem csak a kimenő anyagot, hanem az egyes jelforrásokat is külön-külön kell rögzítenünk, például későbbi újravágás miatt. Erre a feladatra az ATEM Mini Extreme ISO ajánlható, amely rendelkezik az alapváltozat minden tulajdonságával, de folyamatosan képes rögzíteni mind a 9 jelfolyamot a hozzájuk tartozó Davinci Resolve projektfájlokkal együtt, így azok könnyen szerkeszthetők később.
ATEM Mini Extreme
Kérem várjon!