Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

A Canon három új RF objektívvel jelentkezett

2021.04.14. 13:13
Címkék: rf, canon
Szerző: Lizzy

A mai napon a Canon EOS R3 mellett, három új RF objektív piacra dobását jelentették be.

Az RF 400mm F2.8L IS USM és az RF 600mm F4L IS USM modellek csatlakoznak a máris rendkívül népszerű RF objektívek széles választékához, amelyeket a Canon EOS R rendszeréhez gyártottak. Ezek a kiváló teleobjektívek, ideális választást jelentenek profi természet- és sportfotósok számára, az RF-sorozatban elsőként tartalmaznak kettős meghajtási funkciót, amely minden eddiginél gyorsabb fókuszálást segít, akár 30 kép/mp sebességgel való fényképezésnél.

Az RF 100mm F2.8L MACRO IS USM a világ első AF-makróobjektívje 1,4-szeres nagyítással. Ez az objektív minden fotós számára elengedhetetlen kiegészítő, a lelkes amatőröktől az EOS R rendszert már használó profi szakemberekig.


RF 400mm F2.8L IS USM & RF 600mm F4L IS USM – kiváló teleobjektívek hihetetlen fókuszsebességgel

Az RF 400mm F2.8L IS USM és az RF 600mm F4L IS USM az innovatív EF 400mm f/2.8L IS III USM-en és az EF 600mm f/4L III USM-en alapulnak. Az optika és mechanika nagyrészt megegyezik az EF modellekével, de az új teleobjektívek magasabb szintet képviselnek. Fókusztávolságuk az 1,4x és 2x RF extenderekkel együtt használva még fokozható. A gyorsaság mellett csökkentett súly és jobb egyensúly a Canon EOS R rendszerű fényképezőgéppel együtt használva képes minden eddiginél könnyedebb fényképezésre.

Az RF 400 mm F2.8L IS USM és az RF 600 mm F4L IS USM a Canon RF objektívjei rendelkeznek, például az 1/8 lépéses rekesznyílás-szabályozással videofelvételek számára, és a továbbfejlesztett optikai IS, amely funkciót az RF foglalat kommunikációs rendszer teszi lehetővé, 5.5 lépéses rekesznyílás-szabályozást biztosítva. Ezen felül az objektívek kettős meghajtási funkciót kínálnak a jövőbeli vázakhoz, a gyorsabb AF érdekében. Ennek eredményeként a szakemberek olyan távoli, gyorsan mozgó témákat fényképezhetnek, amelyekre csupán ezredmásodpercek adódnak. Mindkét objektív három manuális élességállítási sebességgel is rendelkezik, a pontos vezérlés és a teljes idejű kézi élességállítás érdekében – lehetővé téve ezzel a beállítások módváltás nélküli elvégzését. Két előre beprogramozott fókuszpozíció is tárolható – ezzel is időt spórolva, amikor gyorsan kell reagálniuk, és a megfelelő fókuszálást biztosítva videózáskor. A fényrekesz-beállító gyűrű vezérlő gyűrűként is használható, néhány EOS R sorozatú vázzal.


A Fluorite és a Super UD üveg, valamint az ASC és a Super Spectra bevonatok használatának köszönhetően az RF 400 mm F2.8L IS USM még a legnagyobb f/2.8 rekeszértéknél kiváló élességet kínál a teljes képmezőhöz. Az RF 600 mm F4L IS USM hasonló előnye a minimális torzítás és becsillanás - az objektív f/4-es maximális rekeszértéke esetén is -, biztosítva azt, hogy a professzionális képek tökéletesen kiváló minőségűek legyenek. Az RF 600mm F4L IS USM, amely alacsony fényviszonyok között is megbízhatóan működik, nagy f/4-es rekeszének köszönhetően, illetve az RF 400mm F2.8L IS USM a f/2.8-as rekeszével, egyaránt 5.5 lépéses képstabilizációt támogat - csökkentve a fényképezőgép rázkódását még gyengén megvilágított körülmények között is.

A magabiztosságot támogató két objektív könnyű súlyú és kellően robusztus. Függetlenül attól, hogy esős időben vagy épp szeles, poros körülmények között dolgoznak a fotósok, ezek az objektívek kiállják a próbát legendás L-sorozatú, minőségi felépítésükkel és hővisszaverő fehér felületükkel.

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – tökéletes makró- és portréobjektív

Az RF 100mm F2.8L MACRO IS USM valóban sokoldalú objektív, makró-, csendélet- és portréfotózáshoz. Az átlagosnál nagyobb 1,4:1-es nagyítási arány – amely az objektív lebegőpontos rendszere és a rövid újrafókuszálás révén valósul meg – lehetővé teszi a fotósok számára, hogy rendkívül közeli képrészleteket rögzíthessenek. A kecsegtető 100 mm-es fókusztávolság f/2.8-as rekesszel tökéletes azok számára, akik kiemelkedő portrékat szeretnének készíteni.

Hihetetlen nagyítási képessége mellett egyik kiemelkedő funkciója, és az EF változathoz - az EF 100mm f/2.8L Macro IS USM-hez - képest egy további fejlesztés az új változtatható és állítható apertúratorzítást vezérlő gyűrű. A fotósok változtathatják a háttér és az előtér elmosódásának mértékét, miközben lágy rajzú fókusz effektussal fényképezhetik az adott tárgyat. Az f/2.8-as maximális rekesz 9 lamellával kis mélységélességet és gyönyörű elmosódást biztosít. A Canon RF objektív választékát jellemző képminőséggel rendelkező RF 100mm F2.8L MACRO IS USM fejlett objektív-kialakítása teljes egészében éles, nagy kontrasztú képeket biztosít.


Az RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM akár 5-lépéses optikai képstabilizátorral és 8 lépéses kombinált képstabilizátorral is rendelkezik (CIPA szabványok szerint), ha az EOS R5 és EOS R6 készülékekkel együtt használják azokat, ami jelentősen csökkenti a fényképezőgép rázkódását a kézben tartva. A Dual Nano USM AF egyenletes, pontos és nagy sebességű, szinte teljesen zajtalan autofókusszal és a fókuszlégzés elnyomásával ideális filmezéshez és utómunkálatokhoz fókuszsorozatok készítésénél.

 

Kérem várjon!