Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Kapcsolati tőke - Atomos Connect

2021.04.26. 16:42
Címkék: , -, atomos, connect
Szerző: Lizzy


Most, hogy kinyitottak a teraszok az emberek fejvesztve keresték egymás társaságát, még úgy is, hogy tisztában voltak a helyzet súlyával és következményeivel is. Nem szeretnék pro és kontra véleményt formálni, de nem is tisztem, azt azonban elismerem, hogy szükségünk van az emberi kapcsolatokra és mivel sokáig nem volt rá túl sok lehetőségünk, ezért most mindenki kihasználta a kínálkozó alkalmat.


Lesznek azonban olyan helyek, melyek természetüknél fogva mindig közvetettek maradnak majd, hiszen egy Youtube-videós nem azért készít most is adást, mert régen kiment a térre és ott kiabált, hanem azért, hogy sok emberhez el tudjon jutni. Ehhez persze technikára van szüksége, ami lehet akár egyetlen kamera, vagy telefon is. Ezzel a két dologgal teljes mértékben le tudjuk fedni videós igényeinket mindaddig, amíg nem akarjuk a két eszköz előnyeit ötvözni. Tehát nagyon jó képet akarok közvetíteni, de élőben szeretnék bejelentkezni. Itt abba a problémába ütközhetünk, hogy vagy a kamera nem képes közvetlen internet elérésre, vagy a telefon képe nem elég minőségi. Vagy hogy egy másik példát hozzak, egy játékkonzol képét szeretnénk streamelni…Persze van megoldás, ami egy úgynevezett digitalizáló eszköz, tehát a képi információt USB-n keresztül képes egy számítógépbe juttatni. Láttunk már ilyen készüléket, gyakorlatilag egy pendrive, amin van egy HDMI bemenet és egy USB csatlakozó. Az azonban nem mindegy, hogy a bevitt kép milyen minőséget képvisel, alkalmas-e arra, hogy valóban profi legyen a feed-ünk.
Az Atomos Connect2 - ahogy korábbi verziója is - ebben domborít, a megfelelő hardverigények* mellett a bemeneti oldalon beküldött 4Kp30-as jelet az USB -eszköz 1080p60 felbontásban továbbítja, így professzionális kameránkat nagyon jó képminőségű webkamerává konvertálja.

Elődjéhez képest a változás azonnal szembe tűnik, egy jól látható fül formájában, amelyet a biztonságos rögzítés miatt alakítottak ki, ugyanis kényelmesen belefűzhető bármilyen rögzítőszalag, amellyel megakadályozhatjuk a véletlen kimozdulást az USB foglalatból! További újdonság, hogy a csomag tartalmaz egy USB – USB-C adaptert is!Ezzel azonban nem ért véget cikkünk, mert van más termék/újítás is, aminek örülhetünk mi Atomos rajongók. Hamarosan ugyanis dedikált kontrollfelületet kapnak a Neon monitorok, egy Button Bar Remote formájában. A meglepően kicsi, mégis jól használható kontroller dizájnjával és építési minőségével is illik a Neon-okhoz. Háttérvilágított gombjai könnyen elérhetők és segítségükkel a leginkább használt funkciókat érhetjük el! Kialakítása roppant praktikus, elfordulásmentes állványrögzítése és teljes hosszában NATO sínrendszerű kialakítása valódi újdonságként hat.
Ne feledjük azonban, hogy a Neon monitorok már applikáción keresztül is távvezérelhetők OSX alatt, egy AtomRemote Desktop nevű szoftverrel, így mindenki eldöntheti, hogy melyik számára a kényelmesebb megoldás!

Visszatérve a cikk elején tett megállapításaimra, a legfontosabb továbbra is az, hogy türelemmel legyünk egymás irányába és felelősséggel álljunk a dolgokhoz, hiszen ez a szituáció mindannyiunknak új. Ha azonban úgy érzed a világ tudtára adnád gondolataidat, készíts te is profi tartalmat a fent leírtak szellemében!


*
PC i5-3400 vagy újabb
NB i7-3537U 2.0GHZ vagy újabb.
Grafikus kártya: PC NVIDIA GT630 vagy újabb,
NC NVIDIA GT735M vagy újabb.
Memória: 4GB RAM


119 900 Ft
Nettó: 94 409 Ft
32 900 Ft
Nettó: 25 906 Ft
Kérem várjon!