Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Különleges fénymérővel ünnepel a 70 éves Sekonic

2021.07.02. 08:59
Címkék: fénymérő, seconic, 70 éves, l-398a
Szerző: Szalay Gábor

Most van 70 éve, hogy a Sekonic elkezdett fénymérőket készíteni, azóta pedig a világ első számú gyártójává vált és a legkülönfélébb mérőeszközöket fejleszti a filmes és a fotóipar számára. A jeles évfordulót egy exkluzív kiadású műszerrel ünneplik.


Az akkoriban még Seiko Electric Industries névre hallgató cég 1951-ben dobta piacra első fénymérőjét, Sekonic P-I néven. 1959-ben új gyárat avattak Tokióban, majd 1960-ban változtatták nevüket hivatalosan is Sekonicra. A vállalat nevéhez számos elsőség fűződik, például az első japán fénymérő, az első időjárásálló fénymérő, az első olyan eszköz, amely spotmérésre és visszavert fény mérésére is alkalmas, az első rádiókioldós vakufénymérő vagy az első kézi spektrométer, amely vakufényt és és SSI-t is mér.

Sekonic L398A

Az alkalomra egy ünnepi kiadású fénymérővel készültek. Az önmagában is klasszikus formatervű L-398A-ból készült 70th Anniversaly Edition kiadás burgundi és rózsaarany színekben pompázik, a számlapján felirat hirdeti az évfordulós alkalmat és különleges díszdoboz, bőrtok és pánt is jár hozzá.

L398A

A fénymérő a többi jellemzőjében megegyezik a hagyományos L398A kiadással, azaz beeső és visszavert fény mérésére is alkalmas, 4 és 17 fényérték között, a számolótárcsája pedig ISO 6 és 12 000 között állítható be. A fejrésze forgatható, hogy bármilyen irányból érkező fény esetében is kényelmes legyen a leolvasása.


Kérem várjon!