Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Victoria Perger és a Phase One XF + IQ4 150MP

2021.06.09. 11:02
Címkék: phase one; xf; phase one xf; iq4 150mp; beauty
Szerző: Lizzy

Perger Viki plakátfotós először fedezte fel a Phase One, 150mp-es dimenzióját!
Magamhoz híven sejthetitek, hogy nagy izgalommal fogadtam, mikor ajándékba kaptam egy alkalmat Bedő Dani által és használhattam a Phase One XF IQ4 150MP-eles kameráját. Akik ismertek tudjátok, hogy mindig nagyban gondolkodtam. Most ki is próbálhattam a jelenleg piacon levő legjobb kamerát, elképesztő élmény volt!

Egy kicsit a munkámról és a filozófiámról:

Az előadói piacra szakosodtam és főként reklámokat, filmes plakátképeket, karakterportrékat és beauty képeket készítek általában: színészeknek, énekeseknek, színházaknak, rendezőknek, kozmetikai vállalatoknak és sminkiskoláknak. Imádom az arc közeli megjelenítést. Azt gondolom, hogy annál nincsen olykor beszédesebb. Kiemelten fontos nekem az alanyaim jóléte a fotózás alatt és hogy egy olyan bizalmi légkört teremtsek a stábommal együtt, ahol átléphetünk dimenziókat és elérjünk oda, ami a kívánt létállapot és azt megörökíteni.
Úgy működöm a fotózásaimon mint egy rendező, és mindenkiből a saját személyiségének megfelelően hozom ki a legjobbat. Mindenkit és minden projektet, amivel megbíznak igyekszem egy meghatározott szempont szerint újat teremteni, ezért olyan dinamikus a stílusom.
5 és fél éve vagyok a szakmában és mégis már most azt tapasztalom, hogy olyan értéket adok az embereknek, amire mindig emlékezni fognak. Sokkal többet ér mint egy kép, mint gondolnátok! Hatalmamban áll kinyitni olyan kapukat, amik az élet egy szakaszában vagy egy vállalkozásban előre lendülést hozhatnak.
Nem egy színész kapott már filmszerepet, mert éppen egy rendező böngészte az oldalamat.

Nagy ambíciókkal vagyok a szakmában és igyekszem megfogni azokat a lehetőségeket, mint például ez a leírhatatlan lehetőség, hogy használhattam ezt a masinát!


Milyen élmény volt megtapasztalni ezt a gépet?

Először is kihívás volt. Teljesen más ritmusban fotózni, mint azt én megszoktam a Nikon D850 vázam esetében, hogy minden apró dolgot a másodperc tört része alatt megörökíthetek és a Phase One esetében pedig 1-2 másodpercenkénti idősávokban, ez elég nagy különbség volt. Gyakorlott fotósként pedig azt állítom nem lehetetlen a ritmusra való átszokás! Emlékszem mikor még csak full frame vázra nyergeltem át a crop szenzoros technikához képest és az is eszméletlen nagy dolog volt sokkal újabb dolgokkal kezdtem el foglalkozni, mint azelőtt annyira esetleg nem kellett vele törődnöm.

Az tapasztaltam összességében, hogy imádom mégis nem a mindennapi használatra fejlesztették ki. Több spektrumon is szeretem a használatát és amit nyújt ez a rendszer. Ez egy teljesen más dimenzió, mint akár a Nikon vagy a Canon, más szint. Az első rögtön az, hogy nem volt szükségem kioldóval fotózni, hiszen a gépvázban magába épített adó van, ami azonnal kapcsolódott a Profoto vakuimmal.
A fotózásaim alkalmával a klienseim és saját magam igénye szerint is főként tethered rendszerrel szeretek dolgozni, hiszen szükségem van arra, hogy lássam nagyban a képeket és bele tudjak nagyítani fotózás közben és megvizsgáljam a készülő képeket több szempontból is. Ezért a második rögtön a képek rajzolata és dinamika tartománya, ami elképesztő.A képeket a rendszer a felbontásukhoz képest gyorsan futtatja át a rendszer és jeleníti meg nagy képernyőn. Magam utómunkázom a képeimet ezért kiemelten fontos számomra az, hogy olyan szín spektrumokat is láttat, amit én szakavatott szemmel, aki naponta 14 órában ezzel foglalkozik tudja, hogy valójában ez a profi kategória, amiből gyurmázva utómunkával tökéletes plakátminőséget tudok gyártani. Igyekeztem úgy kihasználni a gépet ezen az alkalmon, hogy színes filtereket használtam a világítás tekintetében, így meg tudtam nézni ebből a rendszer mennyit képes látni. 

Ahogyan a colorpanelekhez értem azonnal megértettem, mi folyik itt. Ismeritek azt az érzést, mikor beérkezel a dimenziódba, mikor úgy érzed megért a gép téged, mert hogy a szakma egyik csúcsminőségét tartod a kezedben. Hozzá kell tennem, hogy ha javasolhatom ezt a gépet, akkor csakis professzionális produkciós felhasználásra, mert ezt a világot csak az tudja értékelni, akinek kialakult a megfelelő látásmódja hozzá. Imádom a filmek látványvilágát!

A képeim által most betekintést nyerhettek a látásmódom egy-egy szeletébe. Az arc közeli beautyba a reklám szintű idealizált plakátba, amit a Sin City világa ihletett és a színes bárhangulatba, ami egy picit idézi a Cyberpunk életérzést.


Rájöttem továbbá a fotózás alatt, hogy muszáj lesz erősítenem fizikailag, mert önmagában szeretem kitartani a gépet és az alanyom arcában lenni maximálisan, hogy minden apró gesztust és érzelmet elkaphassak. Személy szerint, azonnal hazavittem volna ezt a gépet és alkotnék vele ameddig csak élek! 

______________________________________________________________________________________
Kérem várjon!