Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Exkluzív interjú - Tamara Williams

2021.06.28. 16:00
Címkék: beauty, exkluzív, interjú
Szerző: Lizzy

Mai interjúalanyom Tamara Williams német fotográfus, aki Beauty és Fashion fotózásra specializálódott. Úgy döntött, követi az álmait és addig megy, amíg nagy sikerű Beauty fotós nem lesz. Ez rövid idő alatt sikerült is neki. Az évek során több híres magazinnal, divatlappal dolgozott már együtt. Mindemellett mesterkurzusokat indít világszerte. Amennyiben érdekel a beauty és a divat fotózás világa tarts velem és ismerd meg Tamarát!

Elsőként, minden, ami fotó: Banki ügyintézőként kezdted a pályafutásodat. Hogyan tértél át a fotózásra, és mikor hoztad meg ezt a döntést?

A fotózás mindig is a hobbim és a szenvedélyem volt, de a banki ügyintézői képzésem óta csak mellékesen foglalkoztam vele. Egy alkalommal apukám megkérdezte, hogy miért nem fotózok azzal a fényképezőgéppel, amit 14 éves koromban kaptam ajándékba. Én akkor levettem a polcról, és el akartam adni a neten. Kiderült, hogy már nem kapnék érte sok pénzt, ezért úgy döntöttem, hogy megtartom és megkérdezem a barátaimat a Facebookon, hogy szeretné-e valaki, ha lefotóznám. Ez volt az a nagyon híres első fotózásom, és utána már kaptam is néhány megkeresést, hogy mennyiért készítenék képeket. Ekkor jöttem rá, hogy a banki ügyintézést már nem tartom érdekesnek és inspirálónak, így amikor végre befejeztem a pénztárosi képzésemet azonnal fotózni kezdtem teljes munkaidőben. Bár nem volt bejáratott ügyfélköröm, de volt egy vízióm; a világ legsikeresebb Beauty fotósává akartam válni! 


Photo: Tamara Williams

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?

Elég vicces, hogy ezt kérdezed - mert úgy érzem, hogy én magam sem tudnám igazán leírni! A követőim szeretik úgy jellemezni, hogy nagyon letisztult, ugyanakkor vibrálóan éles. Mintha a személy bármelyik pillanatban leugorhatna a képernyőről. Hozzátehetném még: a nagyon közeli beállításokat kedvelem, amelyeknél a hangsúly a szemeken és a bőrön van. Szeretem a természetes sminket, szeretem a bőr textúráját, és a szeplők megszállottja vagyok.  


Photo: Tamara Williams

Mely magazinokkal dolgoztál?

Szinte az összes magazinnak dolgoztam már. Az első Vogue megjelenésem idején azt hiszem 21 éves voltam, utána pedig már csak az volt a kérdés, hogy mi merre tovább? Mert rájöttem, hogy a magazinfotózásból nem lehet pénzt csinálni, ezért inkább másra koncentráltam.  


Photo: Tamara Williams

Melyik projekt volt a kedvenced?

Olyan sok csodálatos projekt volt, amelynek részese lehettem - ezért nem lenne igazságos, ha csak egyet emelnék ki. Minden csapattal imádok dolgozni, de nagyon megválogatom, hogy kivel dolgozom együtt. Az alkotások, amelyeket készítek, nem jöhetnének úgy létre, ha nem lenne kiváló a csapatom. 


Photo: Tamara Williams

Ki vagy mi van hatással a munkádra?

Csak is saját magamra vagyok hatással. Azóta nem gyűjtök inspirációt más fotósok munkáiból, mióta 19 éves koromban a fotós példaképem beperelt. Azóta nem is nézem meg más fotósok munkáit. Alapvetően minden hatással van rám, ami körülöttem van. Nem számít, hogyha őrültségnek hangzik mások számára - bármi is inspirál, azzal kell dolgoznod.  


Photo: Tamara Williams

Hogyan építetted fel szabadúszó karriered, és milyen tanácsot adnál másoknak?

Mindent beleadtam - számomra nem volt B-terv. Ebben az iparágban 1000%-os elkötelezettségre és odaadásra van szükség, mert hidd el, ha te nem adsz bele mindent, akkor valaki más fog! Amit tanácsolhatok, hogy semmiképp se dolgozz ingyen, vagy csak azért, hogy odaírják a nevedet a kép alá! Persze ha ez egy kölcsönös együttműködésen alapuló helyzet, akkor nincs gond, vágj bele. De nekünk fotósoknak semmiképp sem kell ingyen dolgoznunk és ingyen odaadni a képeink jogait a cégeknek, csak azért cserébe, hogy betageljék a nevünket. Semmiképp. Ezt nekünk jobban kell tudnunk és remélem, hogy ez a hozzáállás hamarosan megváltozik. Tudom, hogy most mire gondolsz: "ha most felhasználják a munkámat, az azt jelenti, hogy tetszik nekik és legközelebb majd engem bíznak meg a fotózással” - hadd spoilerezzem el: Nem fognak! Hadd ne soroljam fel a cégek neveit, amelyek alapvetően a képeimre építették a saját identitásukat, és termékeket adtak el velük, de soha nem bíztak meg, mert azt gondolták - ó, itt vannak ezek az ingyenes képek Tamara profilján.

Milyen felszereléssel dolgozol?

Canon EOS 5DS R-el és Canon EF 100mm f/2.8L objektívvel.


Sok időt töltesz a képeid szerkesztésével?

Vannak retusőreim, akik az alapretusálást végzik helyettem, mert az már túl sok lenne a számomra. De azt mondhatom, hogy a képtől függően 1-4 órát vesz igénybe az általános retusálás, majd néha még ehhez jön a színezési folyamat, amelyet magam végzek. Ez képenként akár plusz 4 órát is igénybe vehet. 


Kérlek, mesélj többet a mesterkurzusaidról!

Hurrá! Szóval idén rendezünk egy mesterkurzust "The Art of Beauty" címmel, ami egy high-end fotós és retusőr workshop lesz. 2021 szeptembere és októbere között tartjuk Londonban, Párizsban, Dubaiban, New Yorkban és Los Angelesben.

Ez egy kétnapos, jól felépített, kivételesen részletes tanfolyam, amely az elbűvölő beauty fotók készítésére és retusálására összpontosít. A hallgatók elsajátítják a szépségfotózás alapjait és megtanulják, hogyan tudják saját magukat sikeresebbé és jövedelmezőbbé tenni a social media felületeken és hogyan tudják növelni az ismeretségüket. 

2019-ben már rendeztünk ilyen workshopot, ami hatalmas sikert aratott. A világ minden tájáról érkeztek rá emberek, így a nagy érdeklődés miatt úgy döntöttünk, hogy a mesterkurzust elvisszük a világ több pontjára is! Hamarosan pedig érkezünk a trailerrel is! 


Hogyan fejleszted a képességeidet és hogyan építed a karrieredet?

Őszintén hiszem azt, hogy az ember sosem hagyja abba a tanulást. Ezzel csak azt mondom, hogy én mindenkit meghallgatok. És ezt a tanácsot szeretném mindenkinek átadni! Az, hogy valaki fiatalabb vagy kevésbé sikeres vagy bármi más - nem jelenti azt, hogy nem értékes, amit mond! Szerény véleményem szerint mindenkit értékelni kell az életben, nem csak a hozzáértőket és a szakembereket. Én többet tanultam - különösen inspirációs szempontból - néhány barátomtól, mint a szakmabeliektől. Szóval soha ne szorítsd magad korlátok közé!  


Mi a következő projekted?

Azt hiszem a mesterkurzus. Szeretek egyszerre csak egy dologra koncentrálni, és azt a megfelelő módon csinálni. Szóval mindenkinek, akit érdekel, hogyan növelheti az Instagram-követőinek a számát, hogyan fejlesztheti a fotózási és retusálási készségeit, vagy aki most szeretne hozzákezdeni, ez a mesterkurzus kihagyhatatlan!  


______________________________________________________________________________

Tamara Williams Website →

Tamara Williams Masterclasses →

Tamara Williams Instagram →

Tamara Williams Project Facebook →

Tamara Williams Youtube →
Kérem várjon!