Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

EXKLUZÍV: ritka betekintés a Canon termékeinek armadája az olimpián

2021.07.30. 15:51
Címkék: olimpia; canon;
Szerző: Rumcájz


„Már több mint egy hete itt vagyok a tokiói olimpián, és számos alkalommal jártam a Canon CPS standjánál segítségért.

Minden alkalommal, amikor elöl álltam, elgondolkodtam azon, hogy mennyi kölcsönzött felszerelés van azok mögött a falak mögött. Láttam már a korábbi olimpiákon a készletüket (ami fantasztikus volt), de kíváncsi voltam, hogy mennyi mindent hoztak erre az olimpiára. Talán emlékeznek rá, hogy azt mondták nekem, hogy a kölcsönzőkészletüket a Covid miatt csökkenteni fogják.

Engem is elárasztottak a fotósok, akik arra kértek, hogy találjak módot arra, hogy bejussak a falak mögé, hogy megnézzem, mi van ott hátul. Nos, emberek, egy hétnyi kérés után tegnap bejutottam a CPS stand belső szentélyébe.

És most mindannyian láthatjátok ezt is!
Az első dolog, amit láttam, amikor beléptem a hátsó részbe, a szervizterület volt. Egy csomó technikus szervizelte a berendezéseket.
Ez itt a fal, ahol a fotósok felszerelései vártak a szervizelésre.
Ezek a technikusok éjjel-nappal dolgoznak, hogy támogassanak minket, fotósokat itt az olimpián. Ezúttal még nem kellett kölcsönkérnem semmilyen felszerelést (nos...kivéve egy fényképezőgép-vázat), de jó tudni, hogy ezek a technikusok itt vannak, ha szükségünk lenne rájuk. És igen, elejtettem egy fényképezőgépet és egy objektívet a korábbi olimpiákon.
Láttam ezt a Canon 70-200mm-es objektívet kinyitva és szervizben. Ez minden idők kedvenc objektívje, de ez az első alkalom, hogy láttam egy részben nyitott objektívet.
Ezt a nagy zoom objektívet éppen dolgoztatták.
Nem vagyok benne biztos, hogy a gumit cserélték, vagy csak visszatették az objektív szervizelése után.

Éppen a szerviz területén sétálgattam, amikor észrevettem ezt a gépet. Megkérdeztem a Canon embereit, hogy mi a fene ez a gép. Elmondták, hogy ez az a gép, amely a fényképezőgép érzékelőjét tisztítja.
A gép felületén van egy objektívtartó.
Ehhez a tartóhoz csatlakoztatják a fényképezőgépet, és a gép megtisztítja az érzékelőt. Nekem is kell egy ilyen itthonra!!!!

És akkor... bekísértek a "szobába".
Nekünk fotósoknak ez jobb, mint bármelyik cukrászda. Ez a fényképezőgép felszerelés szent grálja!
Végtelen számú Canon 1DX Mark III test volt ott.
Még ha nem is vagy profi fotós, ettől valószínűleg még mindig csorog a nyálad.

Voltak állványok és állványok Canon 600mm L sorozatú objektívekből. Ezek darabonként 13 000 dollárba kerültek. El sem tudom képzelni, mennyit ér a képeken látható felszerelés!
Nehéz volt nyálcsorgatás közben fotózni a szobát.
Nem csak a nagy üvegek voltak náluk, hanem minden, beleértve egy csomó 1.4x teleadaptert is...
Mint már említettem, a Canon 70-200mm 2.8IS objektív minden idők kedvenc objektívje. Az enyémet több mint 14 éve használom és visszaéltem vele, és még mindig szuper. Megvan az új Canon RF70-200mm objektív, de nem vagyok hajlandó eladni a megbízható, eredeti, régi barátomat. Ennyi ilyen objektívet látni egyszerűen fantasztikus
Hívogattak engem.
Rengeteg rövidebb objektív is volt, köztük 24-70mm, 16-35mm és mások.  Lehet, hogy nem olyan lenyűgözőek, mint a nagyobb testvéreik, de nekünk itt az olimpián legalább annyira szükségesek.

Nos, emberek, tessék. Egy újabb lehetőségem, hogy a kulisszák mögé vigyelek Titeket, hogy lássátok, hogyan támogatnak (OK- elkényeztetnek) minket, fotósokat itt az olimpián.

És ha esetleg kíváncsiak lennétek, semmit sem vihettem haza magammal.  A fenébe is!”


Köszönjük a képeket és az élménybeszámolót Jeff Cable Photography Blognak! További információkért kattints ide.

Kérem várjon!