Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Nézd az első sorból Mira & Thilda legújabb élő fotózását

2021.08.16. 12:57
Címkék: profoto; profoto a10; vaku; profoto clic gel
Szerző: LizzyA fotós testvérpár, Mira & Thilda közel egy évtizede készít profi módon álomszép portrékat. Olvasd el a legutóbbi fotózásuk teljes történetét, hogy megértsd módszerüket, beállításaikat, a fények elhelyezését és azt, hogy mennyire gyakorlatiasan tud bárki dolgozni, amikor olyan felszereléssel készít képeket, amelyet arra terveztek, hogy megkönnyítse a fotózást.A Profoto Live fotózás során mindannyiunknak lehetősége volt arra, hogy pontosan nyomon kövessük, miként vesz részt Mira és Thilda egy fotózáson Profoto A10-es vakuk használatával. A fotós testvérpár a "Vihar" fogalmát három különböző jelenetben, egy ipari raktárban, a Profoto A10-esek és tartozékaik, Profoto fényformáló eszközök, vintage kellékek és a felfedezés és szórakozás saját, jellegzetes módszerének segítségével igyekezett megörökíteni. Vagy ahogy Thilda fogalmaz: "Ma lépésről lépésre végigvezetünk ezen a forgatáson, és megosszuk az összes tippet és trükköt a fotózás kezdetétől". 

1. jelenet: A felhő

Az első felvételhez egy hatalmas poliészterfelhő volt a kellék, amelyet levegővel töltöttek meg, és az egyik A10-es vaku. Kulcsfényként szintén egy A10-est helyeztek el egy nagy Profoto Umbrella Deep White ernyőt egy Profoto Diffúzorral, 45 fokos szögben, egy c-állványon. Mira drámai vörös ruhát viselt, amelyet szélgéppel és füsttel hangsúlyoztak - és ahogy kísérleteztek a tökéletes beállítás felé vezető úton, igazán érezni lehetett a titokzatosságot és a mesebeli hangulatot, amely betöltötte a tágas ipari padlást, amely a stúdiójuk volt erre a napra. Thilda elkezdte a fotózást, csak röviden állította be a fényszöget és irányította a nővérét. A kamera beállításai valahol 1/100 és f/4.5 körül hozták létre a kívánt megjelenést és mélységet.

Ehhez az első képhez Thilda azt akarta, hogy az ernyő a képben legyen. "Azt akarom, hogy ezek a képek egyfajta kiszélesített képek legyenek, sőt azt is szeretem, amikor látszik benne a Profoto vaku, mert szerintem jól néz ki" - mondta Thilda. Ezután úgy döntött, hogy egy második képet készít erről a felhőjelenetről - két további A10-est ad hozzá a felhő belsejéhez, ami igazán kiemeli azt -, miközben szorosabban keretezi a húgát is.2. jelenet: Vörös szélA következőben Mira irányította Thildát. Felváltva álltak a kamera mögé, ahogy mindig is szokták - egyikük pózolt a témaként. Ehhez a jelenethez piros hátteret és könnyű, szövetben gazdag ruhát választották, amely a szélben életre kelt. Ide egy pár igazán menő vintage lámpát hoztak, és beleragasztották az A10-eseket Clic Gel Full CTO-val együtt, és a régi kellékekből sziporkákat készítettek - ami igazán filmszerű sugárhatást eredményezett, ahogy az A10-esek ereje átrobogott, és pontosan úgy fotózta Thildát, ahogy szerette volna. A modellfény segített a célzásnál. Kulcsfényként az esernyő és az A10-es ugyanabban a pozícióban végezte a munkát, mint az előző jelenetben. Mira keretbe foglalta az egészet, a hátteret, a peremfényt és a kulcsfényt mind a keretben - ami még drámaibbá tette az egészet.

Ugyanennek a jelenetnek a második részénél Mira hátrébb ment, hogy még szélesebb képet készítsen, és még több kelléket helyeztek a képbe, egy olyan jellemző beállítással, amely már a duó jellegzetes megjelenésévé vált. "Két létrát helyeztünk az előtérbe, hogy inkább egyfajta kulisszák mögötti képet hozzunk létre" - magyarázza Thilda. Mira és Thilda munkamódszere játékos, hatékony és egy dologra összpontosít: addig kísérleteznek, amíg el nem találják a felvétel vízióját. A felszerelés egyszerűsége segít nekik, hogy erre, és ne a technológiára koncentráljanak.

3. jelenet: Amikor az időjárás megváltozik

Az utolsó jelenetben egyfajta átlátszó glóriát építettek, hogy egy hatalmas kalap karimájára hasonlítson, miközben a gondosan elhelyezett hátsó fények sugarai romantikával és misztikummal árasztják el a képet - a vihar elvonulása után a felhőkön keresztül besütő napot idézve. Hátulról egy A10-et használtak Clic Gel-lel, és egy második A10-et Clic Gel-lel a régi vintage lámpában. Majd egy másik A10-et egy Umbrella Deep White-ban elölről. Mira úgy kerülte el a fény beesését a kamerába, hogy úgy helyezkedett el, hogy az A10-et eltakarta a kalapja. A fény így lefelé, a lyukakon keresztül Thildára esett, nem pedig az objektívbe.

Amikor életre kel a vihar

A fotózás során Mira és Thilda 1/100-as sebességgel és f/4 és 4.5 közötti rekeszértékkel fényképezett. A Profoto Camera applikációval is forgattak, hogy változtassák az A10-esek teljesítményét, ami különösen hasznos volt, amikor a vakuk a felhőben voltak elhelyezve - és nehéz volt őket elérni. Minden jelenetben a modellfényre is támaszkodtak, amely hatékonyan irányította őket a kívánt eredmények felé.Mint duó, akik mintegy tíz éve dolgoznak együtt szakmailag - igazán érezhető, hogy mennyire élvezik, hogy egy csapatban alkothatnak. Folyamatos hozzáférés egy megbízható második véleményhez, egy olyan témához, amelyet mindketten ismernek és szinte szavak nélkül tudnak irányítani, és egy olyan partner, aki osztozik a kreativitás szeretetében a technológiával szemben. Ma már nehéz elképzelni a testvérek katasztrofális első tapasztalatait a speedlightokkal, amelyek miatt hosszú évekre elkerülték a vakukat. Ma már intuitívan dolgoznak, sokat köszönhetnek a Profoto A10 rendkívüli felhasználóbarátságának és a Profoto ernyők mindenre kiterjedő munkabírásának. Az utolsó technikai eszköz, ami ebben a beállításban igazán szerepet játszott, a Profoto Connect volt - egy korszerű adó, amely nem tartalmaz gombokat, képernyőket, és nem zavaró. Egyszerűen csak működik.


Mira és Thilda - a világítási kreativitás játékos felfedezői

Mira és Thilda munkájából sokat inspirálódhatsz. Természetesen a képekből, de az odavezető útból is. A szórakozás, a kísérletezés, a lazaság, és nem mellesleg a szakértelem.

"A vaku teljesen új lehetőségeket nyit meg, és hirtelen teljesen új módon fotózhatunk a természetes fény korlátai nélkül" - mondják, és folytatják: "Szerintünk a fotózás világában nincs jó vagy rossz".
Vásárold meg a fotózáshoz használt felszerelést:  • Termékadatok feltöltés alatt
  • Kompatibilis iPhone 7+
109 662 Ft
Nettó: 86 348 Ft
113 582 Ft
Nettó: 89 435 Ft
18 900 Ft
Nettó: 14 882 Ft
20 900 Ft
Nettó: 16 457 Ft
  • Kompatibilis Canon
407 582 Ft
Nettó: 320 931 Ft
76 900 Ft
Nettó: 60 551 Ft
Kérem várjon!