Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Megérkezett a könnyű és kompakt NIKKOR Z 40mm f/2 mm objektív!

2021.09.15. 14:48
Címkék: nikkor, z, 40mm, f/2, mm
Szerző: Lizzy

A Nikon bemutatta a Z bajonettes, Full Frame képkockát kirajzoló (Nikon FX) 40mm f/2-es objektívjét.


Ez a kicsi és könnyű objektív többféle szempontból is impresszív, hiszen nagyon halk autofókusz motorral, állítható kontrol gyűrűvel, és nagy fényerővel rendelkezik.

Az új objektív nagyon kompakt, mindössze 170gramm, és annyira pici, hogy akár kabátzsebben elférhet fényképezőgéppel együtt. Igazi rohangálós, bárhová magunkkal vihető lencse, ami ráadásul por és cseppáló, hogy tényleg minden körülmények között használni tudjuk.

Az f/2-es fényerő nagyszerű teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között is, a lekerekített kilenclamellás rekesznek köszönhetően pedig lágy, természetes hatású bokeh-t kapunk szűkebb blende esetén is. Nyitva pedig gyönyörű, krémes háttérrel emelhetjük ki a témát fotó, vagy videó esetén is.

DX formátumon is jól használható látószöget kapunk, ugyanis itt a 40mm-es gyújtótávolság 60mm-es látószöget ad, így a Z50 és Zfc tulajdonosok is egy nagy fényerejű, általános fix objektívet kapnak.


A gyors és néma élességállítás nem csak fotózás során hasznos, a videósok hangját sem fogják tönkretenni az élességállítási zajok. Videó esetén különösen előnyös a fókuszlégzés drámai mértékű csökkenése.

Ha már fókuszálás, egészen 0,29méteres minimális fókusztávolságig nem kell aggódnunk a pontos fókusz miatt.

A Nikon Z szériás objektívek egyik legjobb tulajdonsága a fókuszgyűrű testreszabhatósága. Ez itt sem marad el, a néma vezérlőgyűrűvel könnyedén állítható az élesség, a rekesz, expozíciókompenzáció, vagy az iso érzékenység.

Kérem várjon!