Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Pehelykönnyű LUMIX S 24 mm F1.8 (S-S24) objektív a LUMIX S sorozathoz

2021.09.15. 16:20
Címkék: lumix, s, 24, mm, f1.8, objektív, a, sorozathoz,
Szerző: Lizzy


Tovább bővül a Panasonic fix objektív sora. A LUMIX S 24mm f1.8 (S-S24) az f1.8-as fix sor harmadik tagja. A jövőben megjelenő 35mm-es objektívvel teljes lesz a 24-35-50-85-ös sor, így a Panasonic egy olyan lencserendszert kínál, ahol mindegyik fix objektívnek ugyanaz a fényereje, ugyanaz a szűrő átmérője(67mm), és ami még fontosabb, ugyanott van a súlypontjuk, így gimbal-os felhasználás esetén csak minimálisan kell állítanunk a súlyozást.


Az azonos méret, átmérő, és kezelőszerv elrendezés nagyon praktikussá teszi őket használat közben.


A 24mm f1.8 11 csoportba rendezve összesen 12 optikai elemet tartalmaz, köztük 3 aszférikus lencsét, 3 ED (extra alacsony szórású) és 1 UED (ultra extra-alacsony szórású) lencsét. A három aszférikus lencsének köszönhetően az új 24-es is kiváló képalkotást tesz lehetővé, a 9 lamellás rekesz pedig gyönyörű bokeh hatást eredményez.


A széles látószög és a nagy fényerő sokak kedvence lehet. Többféle témánál is elképesztően hasznos ez az objektív, a tájképektől kezdve, esküvőkön át, rendezvények, fesztiválok, riportfotók egyik kedvenc látószöge a 24mm.


Modern objektív lévén abszolút csendes, pontos és gördülékeny használatot biztosít a legújabb elvárásoknak megfelelően is. Akár 240 fps sebességű szenzorkommunikációval, tökéletesen együttműködik a fényképezőgép villámgyors AF rendszerével.


A videósokra külön figyelmet fordít a Panasonic, ugyanis úgy tervezték, hogy a ‘focus breathing’ hatás szinte teljesen megszűnjön, ami egy komoly hiba volt eddig a fotóra tervezett objektíveknél. Továbbá a manuális fókuszt preferáló felhasználóknak is kedveztek, ugyanis a fókuszgyűrű lineáris, vagy nem lineáris is lehet. Lineáris esetén még azt is beállíthatjuk, hogy mekkora utat szeretnénk adni a gyűrűnek, 90 foktól egészen 360 fokig.

Kérem várjon!