Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Császár Szabolcs a Panasonic V-Log workflow-ról

2021.09.17. 01:26
Címkék: , a, panasonic
Szerző: lenartg

A V-Log a Panasonic saját log profilja. A log egy olyan lapos, szaturálatlan színprofil, amit azért használunk, hogy minél nagyobb dinamikával készítsük el felvételünket, és utómunkában nagyobb szabadsággal fényelhessük őket.

A különböző márkák log profilja más és más módon befolyásolja a kép tulajdonságait. Az alábbi dolgokra kell odafigyelnünk: Tökéletes expozíció, hogy minél több információt tudjunk rögzíteni.
Panasonic esetén Szabolcs a +1/2 vagy vagy akár +1 fényértékkel túlexponálást javasolja.Az expóhoz nagyon sok segítséget kapunk a kamerától, ilyen például a histogram, a waveform, a zebra minta, vagy a vectorscope.

10 bit színmélység: Amennyiben támogatja ezt a fajta felvételi módot a kameránk, mindenképpen érdemes ezt használni, ugyanis a 8bit-es színmélységhez képest 64x annyi színt képes rögzíteni a 10bit.


A V-Log kiválasztása után egy nagyon szaturálatlan és kontraszttalan képet fogunk látni a keresőben, amivel nagyon nehéz lenne dolgozni, így V-Log assist (nézet segéd) is elérhető, amely segítségével bármilyen LUT-ot ráhelyezhetünk a V-Log képünkre, hogy megfelelően lássuk a keresőképet. Ez csak a kereső képre érvényes, a végső felvételen nem lesz rajta.


Gyárilag Rec709 segédet kapunk, ez a LUT a kamerán eleve telepítve van.Ha maximális minőséget szeretnénk, akkor a legnagyobb felbontáson, a V-Log színprofilon és a 10bit színmélységen túl az ALL-I tömörítési minőséget kell választanunk. Ez a tömörítés minden képkockát egyenként tömörít, míg az IPB csak a képkockák változását figyeli.Kérem várjon!