Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Michael Hochfellner szemével látni a világot

2021.09.23. 16:24
Címkék: phase one
Szerző: lenartgAz ausztriai származású Michael Hochfellner valódi világpolgárként jellemzi magát, akinek minden porcikája fotós.
Tanulmányai során egy kisebb fotós projekt segítségével sikerült felfedeznie a fotózás iránti szenvedélyét, és azóta természetesen a rabjává vált. Ez az életét megváltoztató pillanat teljesen beivódott a memóriájába.Michaelt a tökéletesség vezérli - “Minden amit teszek, azt kompromisszumok nélkül teszem”. Az inspirációját tájakból, a természetből és emberekből nyeri. “Imádom a kreatív ötleteket művészi képekké varázsolni”. A fő motivációja abból ered, hogy képes nap mint nap azt csinálni amit szeret, és új, izgalmas projekteken dolgozni, emellett pedig saját, kreatív projekteket megálmodni.
Habár főként ipari és tájkép fotósként dolgozik, néha a csendélet-be is belekóstol. A legutóbbi projektje, a “Toll Fejek” egy olyan művészi projekt, ami a belépést jelenti számára a csendélet világába, és lehetősége nyílik a fotózást a kreatív ötleteinek megvalósítására használni.A megélhetését alapvetően az ipar, és tájképek jelentik, ahol élvezi, hogy az ügyfelei ötleteit és elvárásait tökéletesen valósíthatja meg. Az ügyfelei elképesztően változók, de főként olyanokkal dolgozik, akik osztják a megvalósításhoz tartozó magas elvárásait.
Amikor megkérdezik, hogy mitől egyediek a fotói, Michael azt mondja, hogy ő történeteket mesél a fotóival. Szeretné, hogy a néző elmerüljön abban a világban, aminek létezéséről korábban nem tudott. Célja, hogy a fotókat a végletekig lecsupaszítsa, és hagyjon lehetőséget a különféle értelmezéseknek. A felszerelést tekintve a középformátumra esküszik, mert csak ez tudja átadni azt a kinézetet, érzést és felbontást, ami a munkájához szükséges. “A középformátumnak van egy speciális megjelenése, amit nem lehet utánozni;ez már a stílusom részévé vált az idők során. Mivel művészi nyomatok készítésében is érdekelt vagyok, így nem volt más választásom.”A Phase One előtt sok másik fényképezőgéppel is dolgozott, többek között a Nikon D810-el, és minden ismert objektívjével, azonban kiemeli, hogy ha elég sokáig intenzíven érdekel a fotózás, akkor előbb utóbb a Phase One-nál fogsz kikötni.“Sosem voltam teljesen elégedett a Nikon rendszeremmel, ezért mindig próbálgattam a másfajta fényképezőgép rendszereket is. Egyszer béreltem és dolgoztam egy Phase One fényképezőgéppel egy produkció során. Beismerem, szerelem volt első látásra, azonban a középformátumú rendszer egy kis hozzászokást igényel. Amikor a minőségről van szó, amikor a legutolsó 10% különbség számít, akkor mindenképpen a Phase One az első választásom. Minden alkalommal ámulok azon, hogy milyen elképesztő eredményeket kapok a Phase One rendszertől. Egyszerű, átütő, és könyörtelenül pontos. Egy fényképezőgép amit a legmagasabb elvárásokhoz terveztek. Teljesen új perspektívákat nyit meg számomra.Jelenleg Michael a Phase One XF IQ3 100MP rendszerrel dolgozik, kék gyűrűs lencsékkel, 35mm, 55mm, 80mm, és a 120-as makró. A kedvence a 80mm-es objektív. Portrékhoz is tökéletes, de nagyon izgalmas gyújtótávolság tájképekhez is.
Nemrég bérelt egy új IQ4 150MP-t is a “Toll Fejek” fotózásához, és lenyűgözte a minősége. Azóta gondolkodik az új vásárláson. Hangsúlyozza, hogy a rendszer nem csak tökéletes minőséget kínál, de javítja a workflowját is, és csökkenti az időt és energiát, miközben tudatosabban tud alkotni, és nincs szüksége arra, hogy három különböző expót készítsen minden szituációban, csak hogy biztonságosan exponáljon, mert a fényképezőgépnek hatalmas a dinamikatartománya. Kiemeli továbbá, hogy szereti az egész rendszert, különösképpen a Capture One szoftverrel együtt.
  • Felbontás 150 megapixel
  • Szenzor méret 53.4 x 40 mm
  • Aktiv pixelek 14204 x 10652
  • Bajonett XF 645
  • Gyújtótávolság 80 mm
  • Fényérték F/2.8
0 Ft
Nettó: 0 Ft
0 Ft
Nettó: 0 Ft
127 900 Ft
Nettó: 100 709 Ft
1 299 900 Ft
Nettó: 1 023 543 Ft
  • Bajonett XF 645
  • Gyújtótávolság 55 mm
  • Fényérték f/2.8 – f/32
2 039 900 Ft
Nettó: 1 606 220 Ft
Kérem várjon!