Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Új Nanlink app és vezérlő

2021.10.15. 02:17
Címkék: vezérlő, és, app, , új
Szerző: lenartg

Egy ideje beszélünk róla, folyamatos téma a Nanlite lámpák vezérlése. Eddig is volt rá megoldás, de azért a halandó fotós és videós mindig megijed az ilyen kifejezésektől, hogy: fénypult, DMX, scene, group, stb.


A mai világítástechnikai cégek ezért inkább arról tartanak, hogy egyre inkább „konzumerizálják” a professzionális ipart és elérhetővé teszik, hogy felhasználóbarát módon megoldjunk, korábban akár szakmákhoz is köthető dolgokat. A Nanlite is ezen az úton jár, ugyanis telefonos vezérlést ad a kezünkbe, szinte a teljes a palettájához, amit közben bővít is. Ez most így hirtelen sok infó lehet, de alább kicsit bővebben kifejtem mire is kell hegyezni a bevételeket 2021 végén!Első körben járjuk körbe a „mágikus” vezeték nélküli technológiát, ami akár visszafelé is kompatibilis, azonban ehhez egy kis megfejtődobozra is szükségünk van. Az új WS-TB-1 doboz tulajdonképpen a Nanlite régebbi fejlesztésű, 2.4 GHZ-en működő LED fixtúráit köti össze és illeszti Bluetooth kapcsolatra, hogy telefonunkkal ne hálózatokat kelljen konfigurálnunk, mert lássuk be, erre végképp nincs idő egy munkánál. Tehát adott ez a szép kis doboz, amiben van akkumulátor - hogy ne kelljen sokat szórakozni a tápellátásával – ami voltaképpen egy kapuként működik a két szabvány között. Így olyan lámpákat is elérünk az újonnan fejlesztett applikációból, melyek még nem tartalmaznak BT interfészt. A beépített – USB-C szabványon tölthető, táplálható - akkumulátor mellett másik fontos szériatartozék a hordozást segítő karabineres tok is!


El is érkeztünk az applikációig, mely igazán jól átgondolt és átlátható, ráadásul keverve is képes kezelni a WS-TB-1 dobozon keresztül csatlakoztatott és Bluetooth-os (Nanlite) termékeinket, így mindent - erre alkalmas - Nanlite lámpát egyben kezelhetünk. Készíthetünk benne ún. „scene”-eket, melyeket a fénytechnika „képnek” szokott nevezni. Ez azt jelenti, hogy adott scene behívásakor a benne szereplő összes lámpa (fixtúra) felveszi a mentett értéket. Ebből következik, hogy a LED-eket csoportba rendezhetjük és magától értetődően megmondhatjuk neki/nekik, hogy milyen színnel és effekttel kápráztassanak minket, illetve nézőinket és megrendelőinket. Az applikáció jelen pillanatban iOS-re elérhető, az Android verzióra sajnos decemberig várnunk kell!
Kérem várjon!