Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Profiknak készültek az Apple új laptopjai

2021.10.19. 01:07
Címkék: az, apple, új,
Szerző: lenartg


Az Apple bejelentette az új MacBook Pro-kat, amelyek teljesen a profiknak készültek, ezúttal nem spórolt ki semmit a gyártó, elképesztő gépeket kaptunk. Fotó szerkesztésre már az M1 is tökéletes volt, közepes szintű videó szerkesztésre is, azonban professzionális videó és 3D anyagok készítésére eddig mindig inkább asztali gépeket használtak a szakmabeliek.Ezúttal laptop formában kaphatunk olyan teljesítményt, ami minden korábbit teljesen felülír. M1-hez képest 8 CPU mag helyett az M1Pro-ban már 10 magot kapunk, GPU magból pedig dupláztak, 8 mag helyett immáron 16 maggal gazdálkodhatunk. Max 16gb RAM helyett immáron 32gb-ot tartalmazhat az M1 Pro.
Erre rátettek még egy lapáttal, az M1 Max személyében, ahol ismét duplázták a GPU magok számát, és a RAM akár 64gb is lehet. Az SSD is felgyorsult, immáron szinte hihetetlen 7,4gb/s-os sebességre képes. Hagyok időt...Gondoljunk bele, kontextusba helyezve, 128gb-ot 18másodperc alatt mozgat át SSD-n belül.

Nem csak a processzorok újultak meg, hanem az egész ház is. A kijelző faltól falig ér, a kamera pedig iPhone jellegű notch-ot kapott. A ház vastagabb lett, és ezzel az Apple elismerte, hogy téves lépés volt a Pro felhasználók lehetőségeit 4darab USB-C portra leszűkíteni. Újra helyet kapott a MagSafe csatlakozó, amely mágneses töltést tesz lehetővé, és nem foglal el egy adat portot a számítógépen. Újra elérhető lett a HDMI csatlakozó, és az SD kártya olvasó is. Mindemellett megkapjuk a 3db Thunderbolt 4 csatlakozót és a jack dugót is, ami immáron hi-fi fejlhallgatókat is képes meghajtani állítólag, legalábbis az Apple azt mondta, hogy magasabb ellenállású fejhallgatókat is képes már meghajtani, ami azt jelenti, hogy adott esetben a komolyabb fejhallgató felhasználóknak vagy zenével dolgozóknak sem kell már fejhallgató erősítőt csatlakoztatniuk a géphez, elég csak a jack dugóba bedugni a fejhallgatót.

Akik nem szeretnek kis kijelzőn dolgozni, jó hírünk van, az M1 Max chipes MacBook Prókhoz akár három Pro Display XDR‑t és egy 4K‑s tévét, az M1 Pro chipes modellekhez pedig akár két Pro Display XDR‑t csatlakoz­tathatunk. Mindezt teljesen adapter nélkül csatlakoztathatjuk az új gépekhez úgy, hogy még mindig marad hely a fejhallgatónak és egy kamera csatlakoztatásának.A beépített kijelzőre sem lehet panasz, hiszen az új Liquid Retina XDR technológiát kapta meg, amely extrém dinamikatartománnyal, és egymillió az egyhez kontrasztaránnyal rendelkezik. Az Apple szerint minden egyes kijelző gyárilag kalibrált, és professzionális referencia­módokat kínál a HDR-fényeléshez, fotó­kezeléshez, dizájnhoz és nyomdai gyártáshoz. Mindemellett akár 120Hz-es képfrissítést is kapott, amely auto­matikusan alkalmazkodik a tartalom mozgásához. A videók szerkesztéséhez fix frissítési gyakoriságot is választhatsz, amely pontosan illik a felvételhez.Elképesztő, hogy ezt a hihetetlen teljesítményt hosszan fent tudja tartani akkumlátorról is. A 14"-es modell esetében 17 óra videólejátszást, a 16"-es modell esetében 21 óra videólejátszást ígér az Apple egy feltöltéssel.


Kérem várjon!