Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Megújult Nanlite csövek! Itt a Pavotube II X!

2021.10.19. 03:09
Címkék: a, , nanlite, pavotube, ii, x
Szerző: lenartg

Megérkezett a népszerű Nanlite Pavotube szériájának második generációja! Itt a Nanlite Pavotube II X!

Az új Pavotube-ok maximálisan kihasználják a vezeték nélküli vezérlést, de már nagyon érezni rajtuk a professzionális felhangokat. Az új X-szériák nem csak az eddigi 15-ös és 30-as hosszakat foglalják magukba, hanem megjelenik egy miden eddiginál hosszabb, 60-as verzió is. Igen, hamarosan vásárolhatunk majdnem 2 és fél méteres hosszúságú Pavotube-ot is.


Néhány technikai adatot is megosztanék, ha már a gigászi számoknál járunk. A fehér fény (CCT mód) színhőmérséklete extrém tág, 2700 és 12000K között állítható! A CCT módban immáron green és magenta állítási lehetőség is elérhető a még precízebb fény érdekében.


Hatalmas újdonság még a „pixelkontroll”, ami eddig tényleg csak professzionális színpadi lámpákban volt elérhető. Különösebben nem magyaráznám túl, de ha elképzeljük, hogy a lámpa összes LED-szegmense önállóan vezérelhető, egy kreatív elme azonnal felüvölt valahol, hogy: végre! Ezzel nem érnek véget a pro tulajdonságok, a cikk elején említett DMX vezérlési módnak, itt már bizony helye van, ezzel biztosítva, hogy a Pavotube X-ek akár színpadon is megállják a helyüket. Mi van akkor azonban, ha nem hogy színpad, még áram sincs a közelben? Hát akkor marad az akkumulátor, amit minden új X tartalmaz!


Nem csak technikai szempontból, de külsőre is teljesen megújultak a csövek. A hátsó rész eddigi műanyagját sokkal strapabíróbb alumíniumra cserélték, emellett a fényes feliratok helyett mostmár teljesen matt fekete lett a hátulja. A csövek két széle is sokkal visszafogottabb lett, kisebb lett a két végén a fekete rész, és nincsenek már kiálló tekerők, így sokkal szebben jelennek meg a képen környezeti fényként, ráadásul sokkal könnyebben egymásba is rakhatók. Ja, és akár már önmagukban meg tudnak állni függőlegesen, ellentétben a régi modellekkel, amiket mindenképpen rögzítenünk kellett valahogy ha álló helyzetben akartuk őket látni a földön.


A fekete végek 8 szögletűek lettek, ezáltal ha letesszük őket valahová, könnyedén, 8 pontban állíthatjuk hogy milyen szögben, hová világítson a fényével.


A korábbi verziókban bizonyos megvilágításoknál nagyon látszódtak az egyéni pixelek, az új verzió egy felújított diffúzort kapott, sokkal egységesebbnek tűnik, a fényt sokkal jobban szórja az új bevonat, így kevésbé látszódnak egyenként a led-ek. Ez szintén azt segíti, hogy könnyebben helyezhessük el őket a felvételünkben "practical" fényként.


A kezelőfelület is teljesen megújult, gyakorlatilag a Pavotube II 6C gombjait és kijelzőjét kapta meg, ráadásul mostmár teljeskörűen irányíthatjuk az új Nanlink applikációról is őket. Ezek a modellek már tartalmazzák a bluetooth modult, így bármiféle kiegészítő nélkül, közvetlen csatlakoztathatjuk a telefonhoz őket.Tartozom még a kiegészítők listájával, amit megpróbálok rövidre fogni, bár a felhozatal igencsak széles, kezdve a tartozék rögzítőszemmel, vásárolhatunk hozzájuk: univerzális mount-ot, 3 lábú állványt, teljesen vízálló tokozatot (mindegyikhez!), víztiszta bilincset, mágnesezhető bilincset, méhsejtrácsot, 8 egységet befogadó keretet, DMX elosztót, 2-es és 4-es rögzítőtálcát és megannyi mást.


Persze van lehetőség a tömbösített vásárlásra is, a 15-ös és 30-as Pavotube X 1/2/4/8-as szettben, a 60X pedig 2/8-as szettben is megvásárolható! További újdonság, hogy a szett vásárlása esetén immáron minden egyes csőhöz jár egy-egy töltővel egybekötött tápkábel. 
Kérem várjon!