Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Csak egy nap van…

2021.10.20. 16:34
Címkék: samyang, zoomobjektiv, af 24-70mm
Szerző: Ákos

Csak egy nap van…

Ismerős lehet parádés körökben ez a mondat, de most ez a nap tényleg különleges!
Emlékszem, mikor először találkoztam Rokinon lencsével, azt gondoltam, hogy valaki meg akarja lovagolni a manuális lencsék aktuálisan felhype-olt mániáját. Aztán Samyang néven futott tovább a dolog, egyre bővült a kínálat, de még akkor sem gondoltam volna, hogy kitörnek a manuális lencsék köréből. Aztán lett AF-es kínálat, ami nagyon jó ár-érték aránnyal fut, de azt már tényleg végképp, soha nem gondoltam volna, hogy lesz:

Autófókuszos Samyang zoom-lencse. Ez változott meg a mai nappal!

samyang AF 24-70mm f/2.8 FE

Nézzük messziről, mit ígérnek nekünk?

24 és 70 mm közötti átfogás, konstans 2.8-.as fényerővel, AF motorral, Sony E bajonettre (FF). Láttunk már ilyet persze, csak nem a Samyang-tól, de nem lennék elég körültekintő, ha itt megállnék.

Azt már megtárgyaltuk, hogy ő a NAGY ELSŐ a kínálatban, ami predesztinál további lencséket is, de miben különbözhet a számos vetélytárstól.

Például, hogy parfokális. Aha, és az mi? Leírva bonyolultabb, de azt jelenti, hogy miután élesre állítod a témát, a zoom változásával a téma végig éles marad. Tehát ami 24mm-es állásban éles, éles 70mm-en is! Mire jó ez? A videósoknak nem kell magyaráznom és ez tulajdonképpen a meghatározó különbség a vetélytársakkal szemben. A Samyang 24-70 igazi allrounder, tipikus rendezvényfotós átfogás, erős videós képességekkel! Mi van még a tarsolyban? Videózás közben az AF kontrollált sebességen működik, tehát nem kezd el vadul ugrálni, továbbá ha inkább MF módban dolgoznánk, a fókuszgyűrű érzete a lehető legközelebb áll a megszokott, manuális VDSLR lencsékhez. És ha mindez nem lenne elég bizonyíték a videós képességekre, létezik hozzá egy úgynevezett Cine Kit, ami tartalmaz egy tripod rögzítést, valamint egy erre rögzíthető, manuális follow focus-t is!

Samyang AF 24-70mm f/2.8 FE
Használhatóságát tekintve a gyártó azt ígéri, hogy a kiváló felbontás mellett szép bokeh-t kapunk, illetve konfiguráltható CUSTOM módválasztó gombot, melyet az USB-dokkoló segítségével (Lens Station) konfigurálhatunk. Az AF sebességéért az STM felel, közelpontja pedig szintén kiváló, 35 centiméter. Ha már itt tartunk, bátran hajoljunk bele a közelfotókba kültéren is, az objektív ugyanis alapszintű időjárásvédelmet is kapott!

Aki pedig szeretne a részletekben elveszni:

-          parfokális fókuszkialakítás

-          24-70 mm átfogás

-          full frame képalkotás

-          86-53 fokos látószög

-          F2.8-F22 blendeátfogás

-          17 lencsetag 14 csoportban

-          2 aszférikus lencse

-          3 alacsony szórású lencse

-          3 nagy törési mutatóval rendelkező lencse

-          STM autófókusz

-          35 cm közelpont

-          82mm-es szűrőmenet

-          1027 gramm súly

-          88 x 128,5 mm méretek

-          gyári tartozék napellenző

-          opcionális Cine Kit csomag

Novembertől kapható, korlátozott számban!

samyang AF 24-70mm f/2.8 FE

Addig is tekintsd meg az alábbi sample fotókat:

samyang AF 24-70mm f/2.8 FE

samyang AF 24-70mm f/2.8 FE

samyang AF 24-70mm f/2.8 FE

Kérem várjon!