Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Samyang 12/2X

2021.10.28. 11:45
Címkék: samyang; 12; 2x
Szerző: Rumcájz

12/2 XA cím nem matematikai feladat, ahol X – az ismeretlen – mindössze csak 6-tal lenne megszorozva, hanem egy olyan brand új objektívjére utal, amely szerencsére már bőven nem ismeretlen fogalom kis országunkban. Akik követik a Problog-ot, már találkozhattak 12mm-es, F2 fényerejű, AF-es Samyang lencsével, ami megjelenése óta az egyik legkeresettebb APS-C objektív a kínálatunkban, de eddig csak és kizárólag SONY E bajonettre volt elérhető.


Most azonban meglepő lépés történt a gyártó részéről és Fuji X gépekre is készített 12/2-es modellt, pontosabban APS-C Fuji gépekre. (Ezeket a cikk végén listában közöljük!)
Tehát kapunk egy autófókuszos nagylátót, meglehetősen jó fényerővel és kimagaslóan jó képminőséggel. Utóbbiról a 10 csoportba rendezett 12 lencse gondoskodik, melyek közül 5 speciális kialakítású. Ezek gondoskodnak a 99,1 fokos látószögről, amely Fuji-s viszonylatban nem túl sűrűn fordul elő, főleg STM motoros AF-fel.


A lencse igazán kompakt, hossza 59.2 mm, súly pedig mindössze 212 gramm. Kis mérete nem csak a hordozhatóságban jelent nagy előnyt, de kisebb gimbalokon lévő Fuji kameráknak is hatalmas könnyebbség. Ahogy a SONY-s verziónál, itt sem kell tartanunk a portól és a környezet egyéb hatásaitól, ugyanis az objektív időjárásálló és egy hátsó védőüveget is kapott a bajonett felőli oldalon.
A dizájn már illeszkedik a Samyang új lencséinek sorozatába, a finom, matt felületek és egy alig észrevehető piros karika.A termék november végétől kapható, webshop-unkban már rendelhető!Frissítés: A Samyang AF 12/2 X elnyerte a Camera Magazine Australia 2022-es Imaging Awards díját, APS-C prime lens kategóriában! Gratulálunk!


  • Típus Nagylátószögű-objektív
  • Szerkezet 10 csoport, 12 tag
  • Szűrőmenet mérete 62 mm
159 900 Ft
Nettó: 125 906 Ft
Kérem várjon!