Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Bemutatkozik az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO

2021.11.08. 15:43
Címkék: ed, digital, az, omsystems, objektiv, pro, f1.4, 20mm, m.zuiko
Szerző: Ákos

Bemutatkozik a kompakt és könnyű, nagy felbontást kínáló M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO fix gyújtótávolságú objektív, mely gyönyörű bokeh hatást garantál.

November 4.-én az OM Digital Solutions GmbH bemutatta M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO (35mm ekvivalens: 40mm) objektívjét.

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektiv

Ez a Mikro-NégyHarmad objektív egyszerre kínál lenyűgöző Feathered Bokeh hatást, illetve az M.Zuiko PRO sorozatra jellemző kiemelkedő felbontást és teljesítményt. A kompakt és könnyű, ugyanakkor kiváló minőséggel büszkélkedő, fix objektív a 40mm ekvivalens* gyújtótávolságra jellemző természetes látószög révén sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, hiszen ideális portrékhoz, pillanatképekhez, de nagyszerűen használható tájképekhez is. Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO az első termék, mely már a nemrég bemutatott "OM SYSTEM" márkajelzést kapja. Az új objektív várhatóan november végén kerül a boltokba.


Kompakt és könnyű PRO objektív, lenyűgöző Feathered Bokeh hatással

Az M.Zuiko PRO objektívekre jellemző kiemelkedő felbontást a gondosan tervezett felépítésnek köszönhetjük: a 11 elemből, 10 lencsetagból álló konfigurációban Super ED, ED, Super HR és aszférikus lencséket is találunk, melyek ideális elhelyezésével kiváló képreprodukciót kapunk a kép közepétől a széléig. Ez a nagyfelbontású objektív a fényképezőgép teljesítményét maradéktalanul kiaknázza, ide értve a High Res Shot funkcióval elérhető, elképesztő képminőség biztosítását is. A becsillanás és a szellemkép minimalizálására az objektív ZERO bevonatot kapott – ebben segít az objektív szerkezetében keletkező tükröződéseket csökkentő tervezés és optimalizálás is.

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektiv

Mi is a Feathered Bokeh?

A háttér tökéletes elmosódását biztosító M.Zuiko PRO F1.2 sorozat fejlesztése során megszerzett tudás segítségével valósították meg a Feathered Bokeh hatást, mely finoman vezeti át az éles képterületeket az életlen, elmosódott háttérbe. Az aberrációt mérő eszköz segítségével vizsgálható bokeh hatás erősség és a szférikus aberráció optimális szabályozása által az új objektív egyszerre kínál lenyűgöző felbontást és gyönyörű bokeh-t.

Kompakt méretű és könnyű kialakítás, F1.4 legnagyobb rekeszértékkel: az objektív tömege 247 gramm, így, ha az Olympus OM-D E-M5 Mark III vázzal párosítjuk, a rendszer mindössze kb. 661 gramm**. Ennek és a kis méretnek köszönhető az a mobilitás, melynek eredménye a gondtalan és gyors fotózás lehetősége.

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektiv

 

Nagysebességű, nagypontosságú AF: a kiváló optikai tervezéssel és lencsekialakítás-technológiák alkalmazásával könnyebb fókuszállító lencsék készítése lehetséges. Ennek köszönhetően gyorsabb és még pontosabb autofókusz érhető el, ami a használója számára gondtalan, villámgyors és precíz AF-használatot jelent.

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektiv

Különféle kifejezésmód szinten bármilyen jelenethez

A közelképekkel a Feathered Bokeh előnyei maximálisan kihasználhatók: az objektív tervezésekor a lenyűgöző közelképek készítésének igénye is meghatározó volt. A legkisebb tárgytávolság 25 cm, a maximális nagyítás pedig 0,22x* a közelképekhez. A gyönyörű Feathered Bokeh hatás finoman vezeti át az elmosódott részeket a kreatív makrófotózás biztosítása érdekében.

Egy látószög, mely a természetes perspektívát és a bokeh lehetőségeinek kihasználását is biztosítja: a 40mm ekvivalens gyújtótávolsághoz tartozó látószög valamivel nagyobb, mint egy standard objektívé, de mégis ideális mindenes lehet, hiszen a portré- és pillanatképek mellett látképek megörökítésére is kiválóan alkalmas.

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektiv

Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektív 2021 november végétől lesz kapható. Az M.Zuiko objektív ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással*** kapható – ehhez mindössze az új objektív my.olympus-consumer.com oldalon történő regisztrálása, illetve a hírlevélre történő feliratkozás szükséges.

* 35 mm ekvivalens
** Az OM-D E-M5 Mark III tömege: a váz tömege, kiegészítők nélkül
*** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal

Kérem várjon!