Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Nanlite hírmondó

2021.11.12. 13:18
Címkék: video, photo, pj-bm, forza150, pavotube, világítás, led, lámpa, nanlite
Szerző: Luca

Új szokást próbálok meghonosítani, ami ebben az időszakban nem nagy kihívás, de majd meglátjuk, hogy a későbbiekben- amikor nem jelenik meg minden nap szinte egy új termék – hogy működni fog-e. Ez a szokás egy úgynevezett heti hírmondó jellegű cikksorozat, melyben márkára, vagy éppen felhasználásra bontva számolunk be az újdonságokról Nektek.

Ahogyan azt megszokhattuk, a Nanlite nem tétlenkedik, a Forza 150 bejelentéssel már találkozhattatok is az elmúlt 10 napban, de egy komolyabb bemutatással adós maradtam. Cikkünk első felében, ezt igyekszem pótolni!

Tehát adott a Forza-család új üdvöskéje, mely ár-érték arányban ismét verhetetlen és akkor még az építési minőségről nem is beszéltünk! Fényereje roppant meggyőző, az 5600K fix színhőmérsékelten 27,960 Lux 1 méteren! Mint minden Forza készüléknél, itt is alapvető tulajdonság egy meglehetősen szép csomag, ami a lámpán és a hordtáskán kívül tartozék reflektort, tápot és egy Bowens-foglalat átalakítót tartalmaz! Tápellátása sokrétű, a hálózaton kívül 14.8 és 26V-os V-mount akkumulátorral is üzemel!

nanlite,lámpa,led,világítás,pavotube,forza150,pj-bm,photo,video

nanlite, lámpa, led, világítás, pavotube, forza150, pj-bm, photo, video

A LED lámpák egyik legfontosabb adatai a CRI és TLCI indexek, melyek a valós színvisszaadást mutatják, ami a fotós/filmes felhasználás esetén egyáltalán nem elhanyagolható szempont! A Forza 150 itt is szépen teljesít 96-os CRI és 98-as TLCI indexével.
Vezérlése még táplálásánál is sokszínűbb, használhatunk DMX-protokollt, 2.4GHz-es átvitelt, valamint a nemrég elérhető vált Nanlink app-on keresztül is, Bluetooth-módban! A Forza 150 így épp olyan teljes értékű családtagnak számít, mint kis- és nagytestvérei!

nanlite, lámpa, led, világítás, pavotube, forza150, pj-bm, photo, video

Maradunk a Forza-knál, ugyanis következő két kiegészítőnk is ehhez kapcsolódik. Pontosabban bármely Bowens-es LED lámpához, ugyanis megjelent két előtétlencse, melyek 19 és 36 fokos kilépőszöggel képesek fókuszált formákat – gobókat – vetíteni, melyek erősen növelik kreatív potenciálunkat. A technológia eddig is létezett, de kizárólag a Forza 60-hoz, most azonban kinyílik a világ a többi Forza felé is, csak győzzünk választani a sokféle, kivetíthető alakzat közül!
Pro tipp: Iylen formákat magunk is tervezhetünk és vágathatunk a gobó átmérőjének ismeretében!

nanlite,lámpa,led,világítás,pavotube,forza150,pj-bm,photo,videoBefejezésképpen néhány gyakorlati tapasztalattal is szeretnék szolgálni, különösen a Pavotube II 6C tulajdonosoknak! A héten történt ugyanis, hogy sikerrel frissítettem az előbbi termék firmware-jét, így elérhetővé vált a Bluetooth alapú telefonos vezérlés az Nanlink app-on belül, mely egyelőre ugyan csak iPhone-ra létezik, de az androidosoknak sem kell már sokáig várniuk!
Pro tipp: A frissítéshez mindenképpen oylan USB-C OTG pendrive-ot használjunk, amit előtte FAT32-re formáztunk! Ha elakadsz a frissítéssel, keresd kollégáinkat, akik mindenben segítenek!

Kérem várjon!