Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Az AF 50 árnyalata

2021.11.24. 15:52
Címkék: lens, objektív, videography, photography, samyang, fotó, f/1.4, 50mm
Szerző: Luca

Sokkal kevésbé szól majd a cikk a fétisről, mint azt szeretnétek, de azért egy dolgot ígérhetek: amiről írok, nyugodtan nevezhető szexinek. 50 éves lett ugyanis a Samyang, amit a cég – stílszerűen – az 50mm-es 1.4-es lencséjük újragondolásával ünnepel. Az új objektív nem csak kisebb, élesebb, de könnyebb is lett, de nézzük is meg részleteiben!

lens,objektív,videography,photography,samyang,fotó,f/1.4,50mm

Mit jelent a kisebb? Mindössze 88,9mm hosszú, amivel a legkompaktabbnak számít jelenleg a piacon fellelhető, hasonló obikhoz képest! Ugyanez elmondható a súlyáról is, ami 492 gramm, jóval megelőzve az előbb említett kategórián belüli riválisait. Persze ezek csak számok, vannak, akiknek nem is számítanak igazán, ők ugyanis a minőség/tartósság vizsgálatával vásárolnak. Nekik is van jó hírünk, az előző verzióhoz képest már egy újabb, letisztult dizájnt és robosztus felépítést kapunk a kezünkbe.

lens,objektív,videography,photography,samyang,fotó,f/1.4,50mm

Ha technikai oldalról közelítünk, az optikai képlet 11 lencsét tartalmaz 8 csoportban, természetesen speciális aszférikus és alacsony törésű tagokkal és többrétegű UMC bevonattal. Ennek eredménye az a kiemelkedő élesség, ami a tesztképeken visszaköszön.  Közelpontja az átlagosnak tekinthető: 40 cm, szűrőmenete 72 mm. A fókusz is fejlesztésre került, az új STM rendszer halkabb és pontosabb és egyaránt alkalmas fotós és videós feladatokra is!

lens,objektív,videography,photography,samyang,fotó,f/1.4,50mm

lens,objektív,videography,photography,samyang,fotó,f/1.4,50mm

Ha már a videónál tartunk, ne feledkezzünk meg a programozható gombokról sem! Ahogyan azt már láttuk a 24mm F1.8-nál, egy kétállású kapcsoló és egy nyomógomb is rendelkezésre áll, melyekkel rögzíthetjük a fókusztávot, vagy kapcsolhatunk módok között, például, hogy a fókuszgyűrű rekeszt állítson bizonyos állásban. Ennek programozására való a Samyang Lens Station, melyet USB-n keresztül, számítógéppel használhatunk az „üveg” programozására!

Aki szerint pedig ez nem elég szexi, máshol kell keresnie az izgalmakat, mert ez egy fotótechnikai blog!


  • Termékadatok feltöltés alatt
269 900 Ft
Nettó: 212 520 Ft
29 900 Ft
Nettó: 23 543 Ft
Kérem várjon!