Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

A lány aki bárkivé át tudja változtatni magát

2021.11.29. 13:56
Címkék: át, át, lány, a, visual art, photography, szürrelizmus, hasselblad, középformátum, fényképészet, fotó, borsi flora
Szerző: Luca

Lebegő halak. Egy orchidea szem helyett. Tollas haj. Üdvözlünk a magyar származású szabadúszó képzőművész és fotós, Borsi Flóra világában. Flóra szürrealista módon a saját életét, emlékeit és érzelmeit használja fel, hogy nagyszerűen manipulált képeket készítsen, amelyeken ő a főszereplő. Flóra a folyamatos önarckép-sorozathoz minden egyes részletet átalakított saját magán, a flóra és fauna ihlette alkotások megörökítéséhez a Hasselblad X1D kamerát használta fel.


Rózsaszín halak

„A megfelelő hatás kedvéért rózsaszínűre festettem a hajam. Vicces történet, mert azt hittem, hogy a kép elkészítése után egy pár nap alatt kikopik a szín a hajamból, de a hajam több, mint két hónapig rózsaszín maradt. Mindenképpen megérte. Rózsaszín színeket és tónusokat is hozzáadtam a képhez, hogy harmóniában legyen a hajszínemmel.”

REKESZÉRTÉK: F/5,6

ZÁRIDŐ: 1/2000 SEC

GYÚJTÓTÁVOLSÁG: 45MM (XCD 3,5/45)


Orchidea

„Először egy mű orchideával próbáltam elkészíteni a képet, de miután készítettem egy próba képet az X1D-vel, a végeredmény olyan éles és magas minőségű volt, hogy látni lehetett a szirmok anyagának textúráját. Ezután elmentem egy virágoshoz, és vettem inkább egy igazi orchideát. Elemeztem a virág színeit és a jellegzetességeit, majd világos, fehér sminkkel próbáltam újraalkotni a tónusait. Az utómunkában a szemem színét kékről sárgára változtattam, hogy a szememet a virág közepéhez igazítsam.”

REKESZÉRTÉK: F/8

ZÁRIDŐ: 1/500 SEC

GYÚJTÓTÁVOLSÁG: 90MM (XCD 3,2/90)


borsi flora,fotó,fényképészet,középformátum,hasselblad,szürrelizmus,photography,visual art

Rút kiskacsa

„Miután elkészítettem egy tollparókát, több olyan képet is készítettem, ahol tollakat dobálok a levegőbe. Ezután 5-6 képet összevágtam eggyé. Ugyanolyan megvilágítást és rekeszérték beállításokat használva, a képek eléggé hasonlóak lettek; csak a tollakról készült néhány kép hátterét kellett kitörölnöm. A legnehezebb feladat a hátamon lévő toll volt – meg kellett rajzolnom azt a tollat, ahhoz, hogy tökéletesen kivághassam, beleolvadjon a háttérbe, és árnyékokat tehessek a testemre.”

REKESZÉRTÉK: F/5,6

ZÁRIDŐ: 1/250 SEC

GYÚJTÓTÁVOLSÁG: 45MM (XCD 3,5/45)


borsi flora,fotó,fényképészet,középformátum,hasselblad,szürrelizmus,photography,visual art

Phocus

Miközben Flóra a kamera előtt ült a kompozíció közepén, a mobilját tartotta a kezében a néző tudta nélkül, és a Hasselblad Phocus Mobile alkalmazást használta. A kényes beállítás közepén ülve, a Phocus Mobile használata kulcsfontosságú volt, hogy Flóra egy gombnyomással rugalmasan el tudja készíteni a képeket, azonnal megnézhesse a készített képet, és ha szükséges, a különböző beállításokat megváltoztassa a kép újra készítéséhez – mindezt a törékeny kompozíciót érintetlenül hagyva, anélkül, hogy felálljon a helyéről.


„A fényképek minősége elképesztő. Sosem láttam még olyan tökéletes minőségű részleteket, amilyeneket az X1D ígér. A színek teljesen pontosak voltak; a a textúra és az árnyékok teljesen megfeleltek a valóságnak. Soha nem láttam még ilyen tökéletességet.”


Borsi Flóra

A budapesti, magyar származású Borsi Flóra, képzőművészeti fotográfus szürrealista témákat dolgoz fel, amelyek a női testet és annak ábrázolását vizsgálják. Flóra már 11 éves korában megtanulta magától a fotószerkesztést, valamint a Moholy-Nagy Művészeti egyetemen szerzett fotográfus diplomát. Munkássága nemzetközileg ismert, egyéni kiállításai Európában és az Egyesült Államokban is megrendezésre kerültek. Képei a sajtóban is elismerő kritikákat kaptak, többek között a BBC Culture és a Vice is foglalkozott velük. További munkáit itt tekinthetik meg:  https://www.floraborsi.com


2 538 410 Ft
Nettó: 1 998 748 Ft
45 919 Ft
Nettó: 36 157 Ft
Kérem várjon!