Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Applikáció támogatást kapott a Nanlite Litolite 5C!

2021.12.15. 02:24
Címkék: a, nanlite, litolite, 5c, app, bluetooth, firmware
Szerző: lenartg

Nagyon sokan vártuk ezt a pillanatot, ugyanis ma megjelent a Nanlite Litolite 5C-hez a firmware frissítés, amely elérhetővé teszi a szeretett kis lámpa számára a teljeskörű applikációs vezérlést Android vagy iOS rendszeren. Az Androidos Nanlink appra sajnos még várni kell, de az iOS app már elérhető.

A firmware frissítés több, viszonylag egyszerű lépésből áll.
A firmware letöltő fájlt kicsit elrejti tőlünk a Nanlite, ezért linkelem az oldalt ahol megtalálható:
Amennyiben nem a Litolite 5C-hez dobott egyből a link, a Product-ok közül válasszuk ki az adott terméket, majd legörgetve a Firmware-eknél megtalálhatjuk a letölthető fájlt.A frissítéshez egy USB-C végű adathordozóra lesz szükség, ami lehet pendrive is, azonban ha nincs pendrive-od, akkor memóriakártya is megteszi egy olvasóval, talán ez több fotósnál és videósnál elérhető. Az adathordozót FAT vagy FAT32-re kell formáznunk, amennyiben ez túl bonyolult feladat, egyszerűen formázzátok a fényképezőgépetekkel, hiszen az ilyen fájlrendszerre formázza.Ezután csatlakoztassátok a számítógéphez és másoljátok át a Nanlite weboldaláról letöltött LitoLite5C_V1.00.09.upd nevű fájlt a kártya gyökérkönyvtárába. Fontos, hogy a fényképezőgép által generált üres DCIM és hasonló mappákat kézzel ki kell törölni, semmi más ne legyen a kártyán, kizárólag a firmware fájl, ugyanis másként nem fogja érzékelni a lámpa.
Egy egyszerű memória kártya olvasóval, amihez USB-C végű kábelt csatlakoztatunk, könnyen összeköthetjük a lámpát, innentől nincs más dolgunk csak bekapcsolni.
Bekapcsolás után ha minden jól megy, az alábbi felirat fogad minket.A + gomb segítségével navigáljunk az "Update" felirathoz, és nyomjuk meg a MODE gombot.Ezután feltöltődik a firmware ami annyira gyors, hogy lefotózni sem volt időm. A MENU-ben már látható is, hogy az új Firmware van fent, és a Bluetooth funkció is elérhetővé vált.Na de hogyan csatlakoztassuk az applikációhoz?
Az appot iOS-re az alábbi linkről tölthetitek le:

Először a bal felső sarokban található hamburger menüre kell kattintanunk, ahol egy új "scene"-t kell létrehozni. A Scene-ekből több is lehet, és a különböző scene-ekhez különböző lámpákat rendelhetünk akár a későbbiekben. Most én csak egy "Teszt" nevű scene-t hoztam létre.Ha megvan a scene, innentől már nagyon könnyű dolgunk van, kattintsunk bele, és itt kell hozzáadnunk a fényeket. A két csatlakoztatási mód közül a Litolite 5C esetén a Bluetooth opciót kell választani, így automatikusan meg is találja az app.Innentől nincs más dolgunk csak élvezni a vezetéknélküli irányítás minden előnyét :)
Kérem várjon!