Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Isabella Tabacchi – Varázslatos hegyi tájképek Hasselbladdal

2022.01.05. 11:58
Címkék: képalkotás, kompozíció, hegyi tájkép, fényképészet, tájkép, középformátum, xcd30, x1d, hasselblad
Szerző: Luca

Isabella Tabacchi, olasz származású fényképész a Svájci Alpok álomszép hegyvidéki látványába utazott el, hogy megörökítse a Tejút csillagrendszer szépségét az égbolton és a nagy Matterhorn-hegyet. A dinamikus tájképkompozícióiról ismert Isabella az X1D II 50C-t és az XCD 30 objektívet használta, hogy kiemelje a kivételes színeket és megőrizze az előtte lévő jelenetek varázsát.

 

"ALPESI MEGFIGYELŐ"
ZÁRIDŐ: 1/10 SEC
REKESZÉRTÉK: F/16
GYÚJTÓTÁVOLSÁG: 30MM

 

„A Svájci Alpokban az erőteljes őszi színeket akartam megörökíteni, miközben olyan dinamikus kompozíciókat kerestem, amelyek nem csak a Matterhorn és a fák egyforma tükröződését mutatják a vízben.”

 hasselblad,x1d,xd30,középformátum,tájkép,fényképészet,hegyi tájkép,kompozíció,képalkotás

"ŐSZI GONDOLATOK"
ZÁRIDŐ: 00:23
REKESZÉRTÉK: F/16
GYÚJTÓTÁVOLSÁG: 30MM

 

„Az XCD 30 objektívet gyakran használom, hogy kisebb legyen a torzítás mértéke a távolban lévő elemeken. Például, amikor rövidebb gyújtótávolságot alkalmazok, egyes hegyek kisebbnek tűnnek, mint a valóságban. Az „Örökkévalóság gyökerei” képen az XCD 30-nak köszönhetően elég széles látószöget kaptam ahhoz, hogy a Matterhornhoz vezető gyökerek az előtérben legyenek. A képen a Matterhorn mérete sokkal inkább megfelel annak a hegycsúcsnak, amit a való életben látok.”

 hasselblad,x1d,xd30,középformátum,tájkép,fényképészet,hegyi tájkép,kompozíció,képalkotás

"AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG GYÖKEREI"
ZÁRIDŐ: 0,3
REKESZÉRTÉK: F/13
GYÚJTÓTÁVOLSÁG: 30MM

 

„Szeretem az éjszakai fotózást is, és az XCD 30 legnagyobb rekeszértéke f/3.5, ami nagyszerű az asztrofotózáshoz, így a „Varázslat a horizonton” című képem készítésénél is nagyszerűen helyt állt.”

 hasselblad,x1d,xd30,középformátum,tájkép,fényképészet,hegyi tájkép,kompozíció,képalkotás

"VARÁZSLAT A HORIZONTON"
ZÁRIDŐ: 00:16
REKESZÉRTÉK: F/3,5
GYÚJTÓTÁVOLSÁG: 30MM

 

„A képeken szereplő helyszínek mind nagyon ismertek, de többnyire új, ismeretlen helyszíneket keresek a Google Earth és a 3D Maps használatával. Megnézem milyen irányból érkezik a fény, és megtervezem mikor és hol fognak egyes fényviszonyok megjelenni. Általában pár órával az arany óra előtt körbe sétálom a helyszínt, különleges elemeket keresve a földön, amivel megalkothatom a kompozíciót. A képhez természetes elemek lehetnek a földön, amelyekkel a tekintetet a fő témára irányíthatjuk, legtöbbször az előttem lévő fenséges Alpesi hegycsúcsok egyikére. A kedvenc elemeim a virágok, gyökerek, faágak, törések a jég felszínén, valamint vonalak, melyeket a szél húz a hóban.”

 hasselblad,x1d,xd30,középformátum,tájkép,fényképészet,hegyi tájkép,kompozíció,képalkotás

"TÉLI OÁZIS"
ZÁRIDŐ: 1/45 SEC
REKESZÉRTÉK: F/16
GYÚJTÓTÁVOLSÁG: 30MM

 

„Mindig is nagyon könnyűnek találtam a Hasselblad X System felszerelésemet, és az XCD 30 az egyik legkönnyebb X System objektív. Sok tájfotós szeret a hegyekben túrázni, és mivel én is közéjük tartozom, nagyon elégedett vagyok azzal, hogy mennyi helyet tudok megtakarítani a hátizsákomban, és mennyivel könnyebb azokhoz az évekhez képest, mint amikor nem használtam a Hasselblad X Systemet.”

 

Isabella Tabacchi

Miközben Bolognában gyógyszerésznek tanult, Isabella Tabacchi elkezdett alapfokú fotótanfolyamokon részt venni, és betölteni igazi hivatását. Mivel az olasz vidéken nőtt fel, mindig is szívesen töltött időt a természetben, így alapvetőnek tűnt, hogy fotós tehetsége a tájképek felé fordult. "Az ilyen helyek erős érzelmeket képesek kiváltani a lelkemben. Természetes élőhelyem a hegyek; ott azt érzem, hogy megszabadulok a mindennapi élettől, és igazán álmodozhatok" - mondja Isabella.

 

További munkáit itt tekintheted meg.

 

Kérem várjon!