Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Távkapcs

2022.01.06. 12:41
Címkék: , ios, mac, atomremote, atomos
Szerző: Luca

Szeretem az Adam Sandler filmeket. Pont.

Sorolhatnám reggelig a gagyi poénokat, idézeteket, de azért jó, ha tudjuk, hogy Adam Sandler nem csak vígjátékban utazik. Néha el lehet tőle csípni olyan filmeket is, amikben találhatunk némi tanulságot, mondanivalót, még ha nem is feltétlen happy end felé száguld a történet.

A Távkapcs az elején nagyon viccesnek tűnik, nevetünk a kutyán, sőt mindenen, ami feltűnik a képernyőn. Aztán abbamarad a nevetés, túlságosan komorrá válik a hangvétel, aztán persze jön a „csak álmodta” húzás és máris levonódott a tanulság. Az biztos, hogy a távkapcsoló hasznos találmány, de csak a kényelmünk érdekében és a praktikum szolgálatában…

 atomos,atomremote,mac,ios,

Így meg is érkeztünk a valódi témához, aminek persze megint semmi köze Sandler művészúrhoz. Ugyanis az Atomos is készített „távkapcs”-ot, pontosabban egy olyan applikációt, amivel – az AtomX Sync közbeiktatásával -  „belelátunk” a Ninja V/V+ készülékünkbe. Az egyelőre csak iOS-en és OSX-en futó - ingyenes - szoftver Bluetooth-on kommunikál a Ninja-val (és a Sync-kel), amennyiben előbbi rendelkezik a legújabb firmware-rel! A vezérlés kiterjed a felvétel/lejátszás indítására és megállítására, betölthetünk LUT-okat, bekapcsolhatjuk focus peaking-et és számos egyéb segítő funkciót.

Tanulság? Az most épp megint nincs, de ha már az említett alkalmazás egyszer is megkönnyíti az életünket, máris volt értelme kopácsolnom egy kicsit a billentyűzetemen!
atomos,atomremote,mac,ios,
Kérem várjon!