Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Idegenben nyert meccs

2022.02.15. 16:38
Címkék: lámpa, fotótechnika, folyamatos fényű lámpa, világítástechnika, smallrig
Szerző: Luca

Sokan ismerik ezt a fejezést a labdarúgásból, hiszen sokkal jobb érzés a vendéglátót saját közönsége előtt legyőzni, sőt néhol még többletpontok (továbbjutás) is múlhattak rajta.
A múlt idő szándékos, ugyanis az UEFA eltörölte ezt a szabályt, a mondás azonban megmaradt, kiváló szemléltetője az olyan szituációknak, mint a következő történet:
Van ugyanis a Smallrig, az egyik leghíresebb rig-gyártó, aki ugyan mostanában kacsingatott a LED-ek irányába, de COB (chip-on-board) lámpájuk nem volt. Eddig. Tehát egy rig-gyártó beszáll egy olyan piacra, ami egyesek szerint erősen túltelített és bár a mi webshopunk is tele van ilyen készülékekkel, amik felhasználásukat tekintve azonos ligában játszanak, árszínvonaluk azonban predesztinálja a felhasználásukat. Léteznek professzionális COB lámpák, melyeket profi produkciók használnak és vannak nagyon olcsó szereplők, akik a kezdőket célozzák. Most ez a kettő kategória közé esik be a Smallrig, aki kiváló ár-érték aránnyal kínál nekünk, majdhogynem professzionális lámpákat.

smallrig,lámpa,fotótechnika,folyamatos fényű lámpa,világítástechnika

Térjünk is rá a konkrétumokra, a termékek RC120D és RC120B névre hallgatnak és míg a „D”, a „daylight”-ra (5600K), addig a „B”, a ’bi-color”-ra (2700-6500K) utal. a D-verzió 62600 Lux-ra képes, 1 méteren, reflektoros fényvetővel, addig a B-verzió - ugyanilyen feltételek mellett - 52800 Lux-szal.
Így meg is van a két fényforrás közti különbség, most nézzük a hasonlóságokat:

Mindkettő 120W LED teljesítményre képes és Bowens-bajonettes az orra, így a már meglévő fényformálóinkat is tudjuk használni hozzájuk. Színhűsége kiemelkedő, köszönhetően a szépen spektrált fényösszetételnek, TLCI értéke 96, CRI értéke 95 feletti! A LED persze itt is hűtésre szorul, azonban a beépített ventilátorok mindössze 27 dB zajszinttel rendelkeznek, ami viszonyításképp 3  dB-vel az emberi suttogás alatt van, tehát igazi csendestárs az RC120!
A Smallrig-nél nem feledkeztek meg a kényelemről sem, informatív saját kijelzője mellett - a fényvetők applikációval vezérelhetők (SmallGoGo), fényerő, effektek és – a B-verziónál – színhőmérséklet tekintetében is.

smallrig,lámpa,fotótechnika,folyamatos fényű lámpa,világítástechnika

világítástechnika,folyamatos fényű lámpa,fotótechnika,lámpa,smallrig

Táplálásuk sem igényel különösebb odafigyelést, ugyanis 12 és 30 V között mindent szívesen fogadnak, akár V-mount akkumulátorokat is a megfelelő kiegészítők használata mellett.
Külön örömmel töltött el a professzionális tápcsatlakozó, mely masszív és rögzíthető a véletlen balesetek elkerülése végett. Rögzítésük a szokásos spigot-megoldás, 270 fokban dönthető, ernyőszárat is fogadó felfogatással. További fontos tényező, hogy mivel a lámpák sokszor magas állványokra kerülnek, tápkábelük majdnem 6 méter (19,7 láb)!
El is érkeztünk a hozzá csomagolt tartozékokig: (a már említett, hosszú) tápkábel és adapter kombó, egy reflektor, egy védőbúra és egy hordtáska, ami amellett, hogy kényelmes megoldás, jól is néz ki!

smallrig,lámpa,fotótechnika,folyamatos fényű lámpa,világítástechnika

Most, hogy végigértünk a főbb funkciókon, van még néhány újdonság, még mielőtt a végjátékban az égig magasztalom a Smallrig lámpáit, amik persze sokat hozzátesznek ezen szándékomhoz.
Két parabola szoftbox (RA-D85 és 65), valamint egy „lampion” szoftbox (RA-L65) is érkezik a LED újdonságok mellé. Közös tulajdonságuk szintén a kedvező ár, valamint a Bowens-bajonett, így teljes szettként is könnyen a kosárba dobálhatjuk a legforróbb Smallrig termékeket, íme:

smallrig,lámpa,fotótechnika,folyamatos fényű lámpa,világítástechnika  • Termékadatok feltöltés alatt
  • Termékadatok feltöltés alatt
111 900 Ft
Nettó: 88 110 Ft
139 900 Ft
Nettó: 110 157 Ft
47 900 Ft
Nettó: 37 717 Ft
47 900 Ft
Nettó: 37 717 Ft
  • Termékadatok feltöltés alatt
71 900 Ft
Nettó: 56 614 Ft
Kérem várjon!