Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Lekörözés

2022.03.31. 09:58
Címkék: 720b, forza, nanlite, , -
Szerző: Luca


720. Ha fokban nézzük, két teljes kör, ami már azonnal indokolná is a címet, de nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy a Nanlite bejelentette a Forza-kategória jelenlegi csúcsát, a 720 és 720B lámpáit, melyek fényerejükkel és szolgáltatásaikkal erősen túlteljesítenek a LED-ek mezőnyében. Ezek persze csak szavak, gyorsan indokoljuk is meg kijelentésünket!

Tehát az új Forza 720/B lámpák 800W hálózati teljesítmény felvétele mellett elképesztő fényerőt képesek prezentálni, mindezt a szokásos, magas CRI és TLCI index mellett.  Az alábbi táblázatban ezt egzakt adatokkal is alátámasztom:


Most, hogy szembesültünk a – leglényegesebb - technikai adatokkal, bontsuk is tovább, hogy milyen szolgáltatásokkal próbálja meg a Nanlite meghódítani a vásárlók szívét.

Ahogyan azt már megszokhattuk -a Forza 60 kivételével - minden lámpa, így a 720 is Bowens-bajonettes, mely rengeteg féle fényformálóra ad lehetőséget, hogy totálisan kihasználhassuk kreativitásunkat. Ideértve természetesen a nemrég bemutatott 19 és 36 fokos gobóvetítésre alkalmas előtéteket, illetve a kengyel megszorító mechanikája alatt megtaláljuk a klasszikus ernyőnek kialakított helyet is!


A lámpák erős fémből készültek, ellenállnak az erős fizikai behatásoknak, így annak a magas igénybevételnek is, amit a filmes szakma elvár és zajszintje a maximális igénybevétel mellett is kevesebb mint 20 dB (!).
A szokásos generátor/fej kiépítés itt is megmarad, azonban a táp- és vezérlőegység jelen esetben az oldalára engedi felszerelni a V-mount akkumulátorokat. Azonban nem csak ebben más kiépítés, ugyanis integrálásra került egy jelerősítő, mely Bluetooth és 2,4GHz-es rádió kapcsolat esetén is biztos átvitelt tesz lehetővé.

Így el is jutottunk a vezérlés kérdéséhez, hiszen ez manapság már kulcsfontosságú, hiszen illeszkedni kell a kialakult workflow-hoz, így amellett, hogy extra kis lépésekben szabályozható a fényerő – tized százalékos pontossággal – DMX-szel és saját applikációval (Nanlink) is működik. Ha mindezt kevésnek érezzük, a „generátor” felső részen egy USB-port is helyet kapott, mellyel további, vezeték nélküli DMX opciókhoz juthatunk!


Összegezve tehát feljutottunk a COB LED világítás csúcsára, melyre joggal büszke a gyártó, ráadásul, ha minden jól megy, 3 héten belül az első tesztelhető darabok is befutnak. Addig azonban legyünk türelmesek, vagy ha nem tudunk várni, böngésszük tovább a gyártó adatait és csodálkozzunk:Nanlite Forza 720   |   Nanlite Forza 720B749 900 Ft
Nettó: 590 472 Ft
849 900 Ft
Nettó: 669 213 Ft
Kérem várjon!