Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

A magyar természetfotó nagydíja

2022.04.07. 16:44
Címkék: természetfotó, díjátadó, magyar fotósok, magyar természetfotó nagydíja
Szerző: Luca

A Varázslatos Magyarország először adta át A magyar természetfotó nagydíját

Potyó Imre érdemelte ki először az elismerést

Immár tizenhárom éve hirdette meg a Varázslatos Magyrország természetfotó pályázatát, év elején pedig meghirdették a nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával az ország természetfotós társadalmának legkiemelkedőbb alkotóinak járó elismerését, A magyar természetfotó nagydíját. Az első nagydíjat pedig már ki is osztották, hiszen a 2021-es pályázati szezon első három helyezettje egyévnyi kitartó munkával tettek bizonyosságok tehetségükről, amiért Arany Daru szobrot érdemltek. A díj nem csak munkájuk elismerése, de a Varázslatos Magyarország eképpen is fejezi ki háláját nekik, hogy képeikkel felhívják a figyelmet természetünk épségének megőrzésére.

Április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínház impozáns falai között került megrendezésre a teltházas díjátadó ünnepség, mely egyben a 2021-es fotópályázati évad legszebb fotóiból készült kiállítás nyitórendezvénye is volt. 


Potyó Imre lett a magyar természetfotó nagydíjának első helyezettje, tehát ő A magyar természetfotó nagydíjasa, ő a következő évadban már nem mint versenyző vesz részt a pályázaton, hanem zsűri szerepét tölti be.

1. helyezett: Potyó ImrePotyó Imre: A kérész festette

   

Potyó Imre: Gombahadsereg, Nyirkos éjjelen


A második helyezett Szabó Irma lett, aki 2014 óta (egy év kihagyással) minden évben részt vett a VM pályázatain. A harmadik helyezést Török János kapta, aki tavaly pályázott először, de sorra helyezéseket ért el a havi pályázatokon. Mindketten egy-egy patinázott Arany Daru szobor tulajdonosai lettek.

2. helyezett: Szabó Irma


   

Szabó Irma: A bogár, A legyező


3. helyezett: Török János


   

Török János: A zsákmány és a banka, Tűzmadár


Az est meglepetése további három szobor kiosztása volt. A fotópályázat eddigi 13 éve alatt Potyó Imre mellett csupán két fotós tudott olyan kiemelkedő eredményt elérni, hogy felállhasson a dobogó első fokára, ezért a VM csapata úgy döntött, hogy egy-egy Arany Daru szobrot adományoz a magyar természetfotó tiszteletbeli nagydíjasaiként Máté Bence és Daróczi Csaba természetfotósoknak is. 

A pályázat képeiből összeállított kiállítást személyesen is megtekinthető, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban április 26-tól, ezt követően a Gödöllői Királyi Kastélyban június 18-tól, utána a Magyar Természettudományi Múzeumban augusztus 10-től, végezetül, az év második felében pedig az evosoft Hungary székházában.


A nagydíjasok további képei, az összes díjazott és képeik a Varázslatos Magyarország oldalán megtekinthetők.

MEGNÉZEM >


Forrás: Varázslatos Magyarország
Kérem várjon!