Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Nikon bejelentések

2022.04.20. 10:12
Címkék: nikon, firmware, markolat, vezeték nélküli
Szerző: Luca

A Nikon már fejleszti az MC-N10 markolatot a Nikon Z-bajonettes rendszerhez

Az MC-N10 markolat vezetékes kapcsolaton keresztül lehetővé teszi a Nikon Z-bajonettes tükör nélküli fényképezőgépek távvezérlését. Képes a Nikon tükör nélküli fényképezőgépek különböző funkcióinak vezérlésére, így növelve a kis létszámmal történő videofelvétel hatékonyságát, és bővítve a videofelvételi lehetőségeket, valamint az állóképek készítését is támogatja.

 
A nikon új z sorozatú firmware-e és nagy kapacitású memóriakártyája

A Nikon bejelentette az új firmware-t a Z 9 mirrorless csúcsmodelléhez és a Z 7II és a Z 6II tükör nélküli fényképezőgépekhez. A Z 9-hez készült 2.0-s firmware-verzió egy sor nagy teljesítményű frissítést kínál, így e fényképezőgép továbbra is az élen járhat a fényképezés és a videózás terén. Ezen kívül a Nikon bejelentette a Nikon 660 GB-os CFexpress-memóriakártyát (B típus), amely bővebb kapacitást biztosít a Z 9 nagy felbontású videófelvételéhez és fenomenális sorozatfelvételi sebességéhez.


A Z 9 fényképezőgéphez készült 2.0-s firmware-verzió a fotósok és videósok számára is fontos frissítéseket biztosít, melynek köszönhetően az AF-beállítások testre szabhatók lesznek az akár 20 választható, széles mezős AF-mintával, és a fényképezőgép nagy fényerejű (3000 nit) elektronikus kereső kijelzőjén nagyobb frissítési sebességet (akár 120 fps) is elérhetünk. A további új funkciók közé tartozik az előkioldó képfelvétel, valamint a fényképezőgép több gombjának használatával az élességpontokat is előhívhatjuk.

A videósok 8,3K/60p RAW felbontású videót rögzíthetnek a fényképezőgéppel, és hihetetlenül éles, 8K-ból túlmintázott 4K/60p Ultra HD felvételeket készíthetnek. A fényképezőgéppel való 12 bites rögzítés a ProRes RAW HQ formátummal (akár 4K/60p) vagy a Nikon új N-RAW formátumával (akár 8K/60p és 4K/120p) lehetséges. A Z 9 fényképezőgéppel dolgozó profik igényeit olyan új funkciót elégítik ki, mint a hullámmonitor, a piros REC képkijelző és az egyéni i-menü, amellyel a videóbeállítások kényelmesen jeleníthetők meg felvétel közben.

  • RAW 8,3K/60p videó
  • 8K-ról túlmintázott 4K UHD
  • 12 bites RAW-formátumú képrögzítés, a ProRes RAW HQ (akár 4K/60p) vagy a Nikon új N-RAW formátumával 
  • A Hullámmonitor az N-Log vagy a RAW formátummal egy pillanat alatt megoldja a trükkös expozíciókat
  • Egyéni i-menü
  • 8K-s állóképek
  • Akár 20 választható, széles mezős AF-minta
  • Elektronikus kereső – akár 120 kép/mp képfrissítési sebesség
  • Élesség előhívása a gép több gombjával
  • Előkioldó képfelvétel a kioldógomb teljes lenyomása előtt

A Z 6II és Z 7II fényképezőgépek esetében az 1.4-es firmware-verzió finomítja az automatikus AF mező algoritmusát, így a kép közepén, az előtérben lévő témákra állíthatja az élességet. Emellett a lineáris kézi élességállítás támogatása lehetővé teszi a videósok számára, hogy rendkívüli pontossággal reprodukálják az A és B pontok közötti fókusztávolságot. És mindkét fényképezőgép kompatibilis lesz a Nikon ML-L7 Bluetooth® távvezérlőjével.

A Nikon bejelentette ezen felül új, 660 GB-os CFexpress-memóriakártyáját (B típus), mely a Z 9 fényképezőgéppel kompatibilis, nagy kapacitású kártya. Megfelel a folyamatos nagy sebességű fényképezés és a nagy képkockasebességgel készített, több mint 8K-s felbontású videófelvételi igényeknek, és akár 1700 MB/mp olvasási és akár 1500 MB/mp írási sebességgel rendelkezik.


A Z 9 fényképezőgéphez készült 2.0-s firmware-verzió 2022. Április 20-tól elérhető a nikon letöltési központjában ITT, április 22-től a Z 7II fényképezőgéphez készült 1.4-s firmware-t ITT, a Z 6II fényképezőgéphez készült 1.4-s firmware-t pedig ITT töltheti le.

Kérem várjon!