Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Tilos az Á - Profoto A2

2022.06.29. 10:28
Címkék: fotótechnika, vaku, világítástechnika, világítás, profoto
Szerző: Luca

Malacka háza előtt áll a nevezetes tábla, mely hiányos mivoltával örökre beírta magát a mesekönyv-történelembe és kultikus jelentése átívelt generációkon; ihletett underground szórakozóhelyet a rendszerváltás után, ahol még Frank Zappa is játszott az oroszok kivonulása után.
Az eredeti üzenet szerint Tilos az Á(tjárás), tehát tiltótáblaként értelmezhetjük, azonban valós jelentésére most a Profoto cáfol rá: bejelentették ugyanis az A2 vakut, amely nem elég, hogy átjárást enged, valóságos hídként funkcionál a stúdióvakuk és a rendszervakuk között.

Fotótechnika, Vaku, Világítástechnika, Világítás, Profoto Fotótechnika, Vaku, Világítástechnika, Világítás, Profoto

Hogyan is kell értelmezünk ezt?

Adott egy kompakt méretű, akkumulátoros vaku, ami kellően kicsi ahhoz, hogy kompatibilis legyen a Profoto Clic rendszerével, mégis nagy teljesítményre képes, hosszú akkumulátoridővel.
A külcsínről nem szeretnék hosszú ódákat zengeni, mert már megszoktuk, hogy rendkívül letisztult és szép formákkal játszik a gyártó. Hozzátenném, hogy a hátlapi Profoto kijelzőkbe első pillanattól fogva bele vagyok szeretve…
Ugorjunk is vissza a nagy teljesítményre, ami jelen esetben 100 Ws, 10 stop lépésben (0.1 – 100 Ws), újratöltési ideje pedig – teljesítménytől függően – 0.1 és 1.3 másodperc közé esik. 


Fotótechnika, Vaku, Világítástechnika, Világítás, Profoto


Ezt a fényerőt a beépített reflektor és lencserendszer összpontosítja, ami már egyéb fényformálók nélkül is szép és természetes hatású fényeket ad a témának, mind a villanócsöves, mind a LED-es beállítóizzó folyamatos fényként való használata mellett.
Meg is érkeztünk az előtétekhez, amit a Clic rendszer segítségével, egyre bővülő palettáról választhatunk ki. Azonban nem kell szomorkodnunk, ha OCF fényformálókkal már rendelkezünk, ugyanis létezik a kompatibilitást biztosító Clic OCF Adapter II!
Itt külön foglalkoznék még kicsit a levehető – ernyőtartóval egybeépített - konzollal, mely engedi, hogy egyéb gömbfejet, vagy bármilyen más rögzítést is választhassunk az A2-nek, a helyszín és feladat függvényében!

Fotótechnika, Vaku, Világítástechnika, Világítás, Profoto

A technológiai részletekre visszatérve alább kigyűjtöttünk néhány fontos információt felsorolás képpen:

Max. vill. teljesítmény: 100 Ws
Beállítófény: LED (200 lumen)
TTL-képes: igen
HSS- képes: igen
Vezérlés: Profoto AirX
Akkumulátor: A-sorozat (MKII)
Töltési idő: 2 óra
Villanások száma: 400 (max. teljesítmény mellett)
Infra-slave: igen
Firmware: frissíthető Bluetooth-on keresztül


  • Termékadatok feltöltés alatt
419 900 Ft
Nettó: 330 630 Ft
Kérem várjon!