Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Elsöprő sikerrel zárult Kalmár Lajos hétvégi workshopja

2022.08.03. 15:03
Címkék: workshop, nanlite, nikon, minolta, pentax
Szerző: gardonyik

Szép számmal látogattak el Kalmár Lajos július utolsó hétvégéjén megtartott fotós-workshopjára.

Kalmár Lajos tüzetesen bemutatta eszközeit, hogy mit, milyen vizuális hatás elérésére használ. A portré workshopra többek között hozott magával Pentax, Nikon és Minolta objektíveket, amelyek Lajos elmondása szerint kiválóan lágy hatást keltenek a fényképeken.


Egy játékosabb fotó-workshopot szeretett volna létrehozni a különleges atmoszférát teremtő optikákkal és fényeszközökkel. A professzionális LED-ekkel megalkotott portrék lényegét, a dinamikát igyekeztek elsajátítani a résztvevők.

A tilt objektívek előnyéről is szó esett például, hogy segítségükkel hogyan helyezhető el a fókuszpont által a megfelelő élességi sáv egy portré, vagy akár egy ételfotó esetén. Lajos az optikák és egyéb technikai tudás szándékos fotográfiai használatáról is beszélt, effektek kiváltásaként, például a Minolta objektív peremsötétedése kapcsán.


A fényforrások tekintetében Geréb Zsolt vezérlése alatt, Nanlite lámpákkal világították be a teret és a modelleket. A fotózásokon résztvevő klasszikus szoftboxok mellett szerepet kapott a Nanlux Dyno 650C, amely nem csak kompakt méretével, de fényerejével is növeli sokoldalúságát. Praktikus mérete miatt kiválóan alkalmas volt az ételek környezetének bevilágítására.


Végezetül pedig Geréb Zsolt segítségével Kalmár Lajos mutatta be a saját maga által épített kardán fényképezőgépet, amelyet szintén magával hozott a workshopra. A minden irányba mozgatható síkok előnyéről esett szó, amely funkciója az adott objektum (ez esetben ételkülönlegesség) torzításmentes megörökítésére hivatott.
Kérem várjon!