Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

60-as körte

2022.09.21. 13:37
Címkék: led, 60w, 2700-6500k, bi-color, lámpa
Szerző: gardonyik

A cím teljesen félrevezető ismét, de mentségemre legyen mondva, hogy 30 éve is komoly fejvakarást okozott volna. Sokaknak egyből a 60 fokos körtepálinka ugrott be róla, akinek meg nem, az a háztartási, 60 W-os izzóra gondolt. Mai bemutatkozónk az utóbbihoz áll közel, ugyanis úgy gondolom, hogy megkezdődött a LED-es, folyamatos fényű lámpák demokratizálódása és ahogy korábban a  hagyományos villanykörte is leváltott szinte minden más addig megszokott világítási technológiát a háztartásokban, most a fotó- és videótechnikában is ez történik. Miért gondolom ezt?A mai – erősen kiélezett - versenyben érdemes a multifunkcionalitásra törekedni, de a vakuk amellett, hogy erősebb a fényük, mint a LED-es lámpáké, sajnos impulzus alapúak. Így a videó mindjárt ki is esik a körből, nem beszélve arról, hogy például egy termékfotózásnál sokkal egyszerűbb a folyamatos fények használata, hiszen konstans látunk bármilyen változást, amit a fényerő vagy a fényformáló módosításával, cseréjével elérhetünk.


Aztán jött a Nanlite – sokadjára – és kidobta az FS-széria legkisebb lámpáját, az FS60B-t, ami nem elég, hogy ultrakompakt, még bi-color is (2700K-6500K) és ráerősít a fent említett demokratizálódásra ugyanis nagyon jó áron, kiváló teljesítményt nyújt, amivel könnyen szorítja ki a vakukat ebből a szegmensből, ahol kisebb mennyiségű, de jó minőségű fényre van szükség.Kezdjük talán a dimenzió/súly/teljesítmény háromszögben a készülék képességeinek taglalását:
Kapunk egy 70W teljesítményű LED lámpát, ami mindössze 850 gramm és  - reflektorral együtt - 247×134×87mm. Tehát meglepően jó kompromisszumot kötünk, egy könnyű és erős, bi-color LED-hez jutunk, amihez tartozék a Bowens-átalakító és a reflektor is.

Fontos tulajdonsága, hogy belső tápos, így nem kell adapterről gondoskodni – szemben a Forza 60-nal, azonban így akkumulátoros meghajtása sem lehetséges. Természetesen külső 220V-os megoldások így is szóba jöhetnek (pl Ecoflow). Persze, ha alapvetően nincs szükségünk az akkumulátor mobilitására, vagy például a DMX vezérlésre, akkor igazán jó üzletet kötünk a gyártóval! Félreértés ne essék attól, hogy DMX-en nem vezérehető, a Nanlink app-on keresztül (2.4GHz, Bluetooth) menedzselhetjük mind a fényerőt, mind a színhőmérsékletet, vagy éppen a beépített 12 darabb effektet!


Összességében azt gondolom, hogy a kicsi, de erős lámpa nagyon baráti árszabást kapott a maga …. bruttó árával és ehhez csak az akkumulátoros meghajtásról és a DMX-ről kellet lemondanunk, a már említett Forza 60B-vel szemben! 

  • Termékadatok feltöltés alatt
79 900 Ft
Nettó: 62 913 Ft
Kérem várjon!