Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Nehéz helyzetben is számíthatsz rájuk - Nikon bejelentések

2022.11.02. 16:09
Címkék: teleobjektív, optika, objektív, bejelentések, markolat, nikon, nehéz, is, -
Szerző: gardonyik

A négynapos ünnep után a Nikon két, teljesen különböző bejelentéssel érkezett. Széles spektrumot célzott meg, ugyanis gondolt a professzionális sport-, vagy természetfotósokra, valamint a videósokra, tartalomgyártókra egyaránt. Cikkünkben a profi fotósok egy új 600mm-es szupertelefotó objektívet ismerhetnek meg, a tartalomkészítők pedig egy kompakt, vezeték nélküli markolatról olvashatnak. Kezdjük írásunkat az objektívvel.

Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S

A Nikon 2022. november 2-i bejelentéseiben elsőként egy beépített telekonverterrel és új szintre emelt AF-teljesítménnyel ellátott szupertelefotó objektívvel indított. A Nikon legfejlettebb optikáját és élességállítási technológiáját kapja, így a gyártó felülmúlhatatlan teljesítményt ígér. Elsődlegesen a sport- és természetfotósokat célozza meg a szupertelével. A képek minősége megkérdőjelezhetetlen, így fotózhatnak akár 600mm-nél – vagy éppen 840mm-nél a beépített 1,4x telekonvertert aktiválva. Azok a fotósok, akik igénylik a nagyobb hatótávolságot, azonnal bekapcsolhatják a beépített telekonvertert anélkül, hogy változtatniuk kellene a felvételi testtartáson, esetleg el kellene venniük a tekintetüket az eseményről.


Élességállítás, szellemképek

A Silky Swift rendszernek hála automatikus az élességállítás, a folyamat pedig gyors és halk. Csodálatos a témaérzékelése- és követése, emellett az objektív kapott egy úgynevezett Meso Amorphous tükröződésgátló bevonatot, mely csökkenti a szellemképet és a tükröződést abban az esetben is, ha a képen több közvetlen fényforrás is van.


Stabilitás

A NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S fejlesztése során a stabilitás megtartása is kiemelt szerepet kapott, ugyanis a beépített rázkódáscsökkentésének köszönhetően akár 5,5 lépéses kompenzáció érhető el a stabil felvételek készítése közben, legyen szó bármilyen helyzetről. Tökéletesen kiegyensúlyozott súlypontja az állvány lábának közepén helyezkedik el, így nem csak nagyon stabil az eszköz, de még kevésbé terheli a testtartást, akár felerősített, akár kézi felvételek készítése közben.


Mobilitás

Nehéz helyzetben is lehet rá számítani, az időjárásálló szigetelése és a pehely könnyű felépítése miatt bárhova magukkal vihetik a professzionális felhasználók. Általában a szupertelék legfőbb problémája a mobilitás és a kompaktság, de nem a NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S esetében. Könnyen hordozható a kialakítása, olyannyira, hogy akár egy kézi poggyász méretű szett-táskában is elfér.


Termékadatok, főbb jellemzők

Beépített 1,4x telekonverter

Az objektív jobb oldalán lévő kapcsolóval átalakíthatjuk a 600 mm-es, f/4-es fix objektívet egy 840 mm-es f/5,6-os objektívvé.

Megingathatatlan AF

Az automatikus élességállítás a Nikon Silky Swift lengőtekercses motorjával és egy optikai ABS-jeladóval működik, amely abszolút pontossággal érzékeli és közli az objektív helyzetét.

Lenyűgöző részletek

Minden apró részlet számít, az élesség a kép teljes területén is meseszerű, még nagy látószögű fényképezéskor is. Az elmosottság gyönyörűen sima és lekerekített.

Meso Amorphous bevonat

Megszünteti az átlós és függőleges irányból érkező véletlen fényt, így a szellemképek és a tükröződések is a minimálisra csökkennek.

Strapabíró

Por- és nedvességálló szigetelés, a Nikon fluor bevonata pedig az objektív elülső elemét védi.

Kiegyensúlyozott

Kevésbé terheli a testtartást, hiszen az objektív súlypontja az állvány lábának közepe felé irányul, így stabilabb a kialakítás.

Testre szabható

Funkciókat rendelhet az Fn gyűrűhöz, valamint az Fn gombokhoz, az élességállító gyűrűhöz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gombbal mentheti a fókusztávolságokat.

Kabinbarát

Kézi poggyász méretű szett-táskába is beférhet akár, teljesítményéhez képest könnyű és kompakt.

Kompatibilitás

Támogatja a Z TELEKONVERTER TC-1.4x és a Z TELEKONVERTER TC-2.0x verziók használatát.

NIKON MC-N10

A mai nap második Nikon bejelentése egy videósoknak szánt markolat. A könnyű, megbízható markolat bármilyen beállítás mellett tökéletes, így a felhasználók probléma nélkül kezelhetik a Nikon tükör nélküli fényképezőgépüket. Plánozáshoz, követéshez használható a markolat, leginkább olyan felhasználók számára ajánlott a NIKON MC-N10, akik minimális szettel, kis stábbal dolgoznak.

A gyors, praktikus markolattal az összes legfontosabb videóbeállítást gombbal tarthatják ellenőrzésük alatt a videósok. A dedikált funkciók közé tartoznak még azok is, amelyeket általában a fényképezőgép hátsó gombjaival vezérelnek, valamint azok a beállítások is, amelyeket a fényképezőgép tárcsáihoz vagy Fn gombjaihoz rendeltek. Kiélhetik szabadságukat a tartalomkészítők, gyorsan válthatják a pozíciókat a markolatba szerelt ARRI szabványos rozettának hála. A NIKON MC-N10 kattintásmentes tárcsákkal van ellátva, így forgatás közben is biztosítva lesz a csend.

Olyan Z bajonettes vázaknál használható a markolat, mint a Nikon Z6 II, a Z7 II, valamint a Z9. Igaz, a Z9 esetében firmware frissítés szükséges, hogy használható legyen a markolat.

 

Főbb jellemzők – MC-N10 

Rendkívül könnyű

Kb. 310g tömegű a két behelyezett AA méretű elemmel/akkumulátorral együtt.

Sokoldalú

Halk vezérlés érhető el a kattintásmentes tárcsákkal. Az ARRI szabványos rozettákkal gyorsan válthatók a pozíciók.

12 óra üzemidő

Hosszabb ideig készíthet felvételt két AA elemmel/akkumulátorral.

Stabil kapcsolat

Nikon fényképezőgépét USB-C csatlakozón keresztül érheti el, így vezérlése megbízható, bárhol is készítsen felvételt.

Kérem várjon!