Tripont Bocused’Or ételfotózás A magyar csapat fantasztikus eredményt ért el az idei Bocused’Or döntőn. Dánia és Norvégia mögött dobogós helyen a harmadikak lettek.Gratulálunk a csapatnak! Két Európa-bajnokság közös ételfotózása után, az idei világbajnokságravaló felkészülés hajrájában sikerült tető alá hozni a magyar csapatételfotózását, egy főpróba keretében. A versenyre készülve a szokott módon két ételt kellettelkészíteni. A hústál kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a SzentJakab kagyló volt, a tányértéma pedig formabontó módon egy három fogásosgyerekmenü volt, amelynek a kötelezően felhasználandó alapanyagai a sütőtök ésa tojás voltak. Az előkészületek Ételfotósunk - Fekete Antonio - elismert séfként, a konyhán töltött kétévtized után váltott az ételfotózásra, és precíz, letisztult munkáival hamarmeghatározó alkotó lett ezen a területen is. A beállás és a fotózás közel 3 órája alatt aTripont által biztosított termékekkel világítottuk be a fotózásra kijelöltteret. Ehhez nagy fényerejű, folyamatos fényű lámpákat használtunk. Ezek a lámpák tökéletes színeket eredményeznek,köszönhetően a teljes színspektrumnak, mely elősegíti az elkészült képek élethűmegjelenítését. A fotózáshoz Antonio a Fujifilm GFX rendszer 100megapixeles kameráját használta, mely kifogástalanul párosítja a középformátumúképminőséget a DSLR-es kezeléssel. Az eredmény pedig az eddigi legjobbanhasználható 100 megapixeles kamera képét eredményezte. A GFX 100S legnagyobb értékét igazábólkét jellemző együttes megléte adja. A kitűnő képminőséget nyújtó 100megapixeles szenzor és a köré épített könnyen kezelhető és kisméretű váz. Afotósoknak így olyan eszköz áll a rendelkezésére, amelynél nem kellkompromisszumot kötni a szállíthatóság és az ergonómia, illetve a képminőség között. A fotókon és a videón látható finomságok szinteéletre kelnek, a szánkban összefut a nyál, a pupilláink kitágulnak. Mi isazonnal szeretnénk megkóstolni ezeket a Dalnoki Bence, Széll Tamás és NyikosPatrik által készített fantasztikus ételkülönlegességeket. A fotózáshoz azalábbi terméket használtuk Nanlite Softbox Parabolic 120 Nanlite Softbox Parabolic 120 NL Nanlite Forza 300B Nanlite Forza 500 Nanlux Evoke 1200 Nanlite FS-300 Fujifilm GFX 100s Fujifilm GF80mm F1.7 R WR Az ételfotókat készítette: FeketeAntonio A világításhoz használtfelszerelést a Tripont biztosította
Hozzászólás írása