Tripont Bocuse d’Or ételfotózás
A magyar csapat fantasztikus eredményt ért el az idei Bocuse d’Or döntőn. Dánia és Norvégia mögött dobogós helyen a harmadikak lettek. Gratulálunk a csapatnak!
Két Európa-bajnokság közös ételfotózása után, az idei világbajnokságra való felkészülés hajrájában sikerült tető alá hozni a magyar csapat ételfotózását, egy főpróba keretében.
A versenyre készülve a szokott módon két ételt kellett elkészíteni. A hústál kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló volt, a tányértéma pedig formabontó módon egy három fogásos gyerekmenü volt, amelynek a kötelezően felhasználandó alapanyagai a sütőtök és a tojás voltak.
Az előkészületek
Ételfotósunk - Fekete Antonio - elismert séfként, a konyhán töltött két évtized után váltott az ételfotózásra, és precíz, letisztult munkáival hamar meghatározó alkotó lett ezen a területen is.
A beállás és a fotózás közel 3 órája alatt a Tripont által biztosított termékekkel világítottuk be a fotózásra kijelölt teret. Ehhez nagy fényerejű, folyamatos fényű lámpákat használtunk.
Ezek a lámpák tökéletes színeket eredményeznek, köszönhetően a teljes színspektrumnak, mely elősegíti az elkészült képek élethű megjelenítését.
A GFX 100S legnagyobb értékét igazából két jellemző együttes megléte adja. A kitűnő képminőséget nyújtó 100 megapixeles szenzor és a köré épített könnyen kezelhető és kisméretű váz. A fotósoknak így olyan eszköz áll a rendelkezésére, amelynél nem kell kompromisszumot kötni a szállíthatóság és az ergonómia, illetve a képminőség között.
A fotókon és a videón látható finomságok szinte életre kelnek, a szánkban összefut a nyál, a pupilláink kitágulnak. Mi is azonnal szeretnénk megkóstolni ezeket a Dalnoki Bence, Széll Tamás és Nyikos Patrik által készített fantasztikus ételkülönlegességeket.
A fotózáshoz az alábbi terméket használtuk
Nanlite Softbox Parabolic 120 NL
Az ételfotókat készítette: Fekete Antonio
A világításhoz használt felszerelést a Tripont biztosította