Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Tripont Bocuse d’Or ételfotózás

2023.01.27. 16:31
Címkék: nanlite300b, nanlite, fujigfx, bocusedor, ételfotózás, tripont
Szerző: gardonyik

 

Tripont Bocuse d’Or ételfotózás

A magyar csapat fantasztikus eredményt ért el az idei Bocuse d’Or döntőn. Dánia és Norvégia mögött dobogós helyen a harmadikak lettek. Gratulálunk a csapatnak!

Két Európa-bajnokság közös ételfotózása után, az idei világbajnokságra való felkészülés hajrájában sikerült tető alá hozni a magyar csapat ételfotózását, egy főpróba keretében.

A versenyre készülve a szokott módon két ételt kellett elkészíteni. A hústál kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló volt, a tányértéma pedig formabontó módon egy három fogásos gyerekmenü volt, amelynek a kötelezően felhasználandó alapanyagai a sütőtök és a tojás voltak. 


Az előkészületek

Ételfotósunk - Fekete Antonio - elismert séfként, a konyhán töltött két évtized után váltott az ételfotózásra, és precíz, letisztult munkáival hamar meghatározó alkotó lett ezen a területen is. 

A beállás és a fotózás közel 3 órája alatt a Tripont által biztosított termékekkel világítottuk be a fotózásra kijelölt teret. Ehhez nagy fényerejű, folyamatos fényű lámpákat használtunk.


Ezek a lámpák tökéletes színeket eredményeznek, köszönhetően a teljes színspektrumnak, mely elősegíti az elkészült képek élethű megjelenítését.


A fotózáshoz Antonio a Fujifilm GFX rendszer 100 megapixeles kameráját használta, mely kifogástalanul párosítja a középformátumú képminőséget a DSLR-es kezeléssel. Az eredmény pedig az eddigi legjobban használható 100 megapixeles kamera képét eredményezte.

A GFX 100S legnagyobb értékét igazából két jellemző együttes megléte adja. A kitűnő képminőséget nyújtó 100 megapixeles szenzor és a köré épített könnyen kezelhető és kisméretű váz. A fotósoknak így olyan eszköz áll a rendelkezésére, amelynél nem kell kompromisszumot kötni a szállíthatóság és az ergonómia, illetve a képminőség között.


A fotókon és a videón látható finomságok szinte életre kelnek, a szánkban összefut a nyál, a pupilláink kitágulnak. Mi is azonnal szeretnénk megkóstolni ezeket a Dalnoki Bence, Széll Tamás és Nyikos Patrik által készített fantasztikus ételkülönlegességeket.

A fotózáshoz az alábbi terméket használtuk

Nanlite Softbox Parabolic 120  

Nanlite Softbox Parabolic 120 NL 

Nanlite Forza 300B

Nanlite Forza 500

Nanlux Evoke 1200

Nanlite FS-300

Fujifilm GFX 100s

Fujifilm GF80mm F1.7 R WR

 

Az ételfotókat készítette: Fekete Antonio

A világításhoz használt felszerelést a Tripont biztosította

Kérem várjon!