Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Profoto Challenge

2023.05.08. 12:21
Címkék: challenge, b10xplus, narrowbeam, profoto
Szerző: Fanny

Profoto Challenge

Elég vajon egyetlen, kemény fényforrás, hogy kellően drámai hatásokat érjünk el?
Persze, hogy elég, hiszen minden csak a kompozíción, a színeken és a kreativitáson múlik!

A Profoto két fotóst kért fel, hogy vegyenek részt egy kihíváson. A megmérettetés témája a kemény fények és azok visszaverődése, melyet a fotósok hasonló témaválasztással, de különböző eredményekkel valósítottak meg.

Lindsey, választása a NarrowBeam Reflectorra, fényformálóra esett. Különlegessége, hogy tágabb és szűkebb világítást egyaránt elérhetsz ezzel az eszközzel, az egyszerű zoom segítségével, ezért jól illeszthető a projektbe. Lindsey a modelljét kellően szaturált színű ruhába öltöztette, amelyhez hozzá illő hátteret társított. Fontos szempont volt számára, hogy a téma a Viva Magenta szín köré épüljön (Ez volt az év Panton színe). A vágyott színeket utómunkával tökéletesítette, ehhez a Capture One szoftvert használta. A világítás, a modell arccsontját és állkapocsvonalát gyönyörűen kiemelte, így kellően markáns képek születtek. Később vitt egy kis csavart a kompozícióba. Magenta színű gélt is használt, melyet a fény és a téma közé helyezett el. Bebizonyosodott hogy a  gél használata – még mindig - komoly kreatív potenciált jelenthet egy sorozat elkészítésében, jól inspirálja a fotóst!
B10X Plus reflektor használata

Chris nagyon sok élettel töltötte fel az egyfényes felvételét. A vaku, amit használt az a B10X Plus, melyhez reflektor/barndoor kombót használt a világítás formálásához és irányításához.  Ő egy teljesen más irányba mozdult el, sokkal hangulatosabb, drámaibb, talán egy kicsit filmszerűbb hatás elérése volta a célja. Olyan fényt teremt meg munkája során, mely illeszkedik térben is.  Izgalmas, sejtelmes, drámai háttér, egyetlen fény, számos különböző visszaverő felületet eredményezi ezt a komplexitást. Néhány folyosófényt égve hagyott, hogy egyfajta mélységet érjen el a képein. Ezen kívül minden fényforrást kikapcsolt, kivéve azt, amelyet alkalmaz a modellje megvilágításához.  Mivel szeret rejtett fényeket beépíteni a fotóiba, így használt egy zseblámpát, mely a modell mögül szűrődik be a beállításba. Ez a fényforrás nem minősül világításnak, csak egy plusz effekt a kívánt hatás eléréséhez, hiszen a modellen nem jelenik meg semmilyen formában. A zseblámpa csóvája a ködgép segítségével látható, tovább növelve a cinema-hatást.A fotósok munkafolyamatát az alábbi videóban nézheted meg:

  • Vaku teljesítménye 500 W
  • Újratöltési idő 0,05-1,5 s
1 077 900 Ft
Nettó: 848 740 Ft
174 900 Ft
Nettó: 137 717 Ft
174 900 Ft
Nettó: 137 717 Ft
245 900 Ft
Nettó: 193 622 Ft
Kérem várjon!