Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Ismerd meg Evely Duis érzelmekben gazdag fotóművészetét!

2023.05.09. 16:05
Címkék: ocf strip softbox, clic snoot, a2, ocf grid ii, b10, evely duis, profoto
Szerző: Fanny

Ismerd meg Evely Duis érzelmekben gazdag fotóművészetét!

 

A Hollandiában élő reklám- és divatfotós, Evely Duis, Profoto felszerelést használ a munkáihoz. Nemrégiben készült fotósorozatánál betekinthetünk a kulisszák mögé. Megmutatja, hogyan játszik a fénnyel ennél a modellfotózásnál.


Ismerd meg Evely Duis-t

"A fotózásomban a fény nagy szerepet tölt be" - mondja Evely Duis, aki portréfotóiról ismert, amelyeken a környezet és a téma egyaránt fontos." A fotóimat egy séma alapján építem fel." – mondja Evely, megjegyezve, hogy akár vakut használ, vagy a vaku és természetes fény kombinációját, a téma megvilágítása minden egyes fotónál a megfelelő hangulatot teremti meg nála."
Evely világítási megközelítése

Az érzelmek kifejezése rendkívül erőteljes, melyet fontosnak tartok megjeleníteni a munkáimon. Ezzel érem el azt a hatást, amit mások is szeretném, hogy átérezzenek, miközben a képeimet nézik. Ennél a sorozatomnál a sebezhetőséggel járó erő bemutatása volt a célom. Két színt választottam ennek kifejezésére: a kéket, amely a szomorúságot jelképezi, és a pirosat, mely erőt sugároz. Ezeket a színeket építettem be a témámba, a háttérbe és, ami a legfontosabb, a fénybe. Ehhez a fotózáshoz kilenc különböző világítási koncepciót használtam, amelyek közül hármat mutatunk be. Ilyen nagyszámú világítási variáció esetén fontos az előzetes felkészülés. A fotózás előtt teszteltem a különböző világítási helyzeteket, hogy időt takarítsak meg, és elkerüljem a stresszt aznap.
Hangulatos kékek

Az első beállításhoz kék fényt akartam létrehozni, ezért egy kék szűrőt felhelyeztem a B10-re az OCF Grid II és a géltartó segítségével. A közvetlen fény a modellen erőt sugároz, a komor kék árnyalat ellenére. A piros háttér drámai hatást kelt a kékkel szemben, köszönhetően a B10-nek és az OCF Strip Softboxnak.
Árnyék

Az árnyék fontos szerepet játszott a harmadik világítási beállításban, az A2-vel és a Clic Snoot tartozékkal dolgoztam, mint fő fényforrással. Hagytam, hogy az A2 fénye egy fából készült lemezen keresztül világítson, amelynek közepén egy kerek lyuk van, hogy a modell arca köré egy kört hozzak létre. Ezután fekete hungarocell lemezeket használtam a modell két oldalán, hogy fokozzam az árnyékot, azért, hogy a vörös háttér jól érvényesüljön, a B10-et és egy OCF Strip Softboxot helyeztem mögé.

A történet életrekeltése

Az egyedi világítás kihívás, mely lehetővé teszi számomra, hogy megvalósítsam a koncepciómat. Mindenkit arra bátorítok, hogy kísérletezzen a fénnyel. Ha még több munkámat szeretné megnézni, és szeretne megismerkedni más világítási beállításommal, látogasson el a Share the Light profilomra.


Forrás: Profoto - Don't be shadow, catch the light with Evely Duis 
  • Vaku teljesítménye 500 W
  • Újratöltési idő 0,05-1,5 s
  • Termékadatok feltöltés alatt
1 077 900 Ft
Nettó: 848 740 Ft
25 900 Ft
Nettó: 20 394 Ft
28 900 Ft
Nettó: 22 756 Ft
28 900 Ft
Nettó: 22 756 Ft
  • Termékadatok feltöltés alatt
  • Vaku teljesítménye 250 W
  • Újratöltési idő 0,05-1,2 s
  • Méret 30 x 90 cm
41 900 Ft
Nettó: 32 992 Ft
445 900 Ft
Nettó: 351 102 Ft
895 900 Ft
Nettó: 705 433 Ft
94 900 Ft
Nettó: 74 724 Ft
Kérem várjon!