Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Jeremy Cowart művészetének Profoto világítás a mozgatórugója

2023.05.15. 14:52
Címkék: profoto, világítás, profoto rfi softbox 3x4, profoto rfi softgrid rectangular, 500w-os profoto d2
Szerző: Fanny

 

Jeremy művészete első látásra kaotikusnak tűnhet.  Kísérletező festőként, képzőművészként a fotózást szabályok nélkül közelíti meg, teret ad a felfedezésnek és az alkotásnak. Új elemekkel színesíti a folyamatokat, a színek, kompozíciók és a fények egy művészi káoszt képeznek munkáin.

Jeremy pályafutásának kezdetén nem a fotózást tekintette hivatásának, addig amíg meg nem vásárolta első digitális fényképezőgépét. Formatervező hallgatóként első körben az volt a terve, hogy véletlenszerű formákat, textúrákat fényképez le egyetemi munkáihoz. Egy időben zenész barátai fotózására fordította az idejét, később mások is felkérték, utána pedig a Nashville környéki koncerteken is megjelent, melyért már pénzt is kapott.  
A nagy áttörés Cowart életében

Nem kellett sokat várnia a sikerre, mivel egy menő hollywoodi ügynök 2005-ben felfigyelt rá, aki  Jeremy munkásságába egy pillantás alatt beleszeretett. Nem sokkal később már ő és csapata képviselte Los Angelesben, ettől kezdve pedig felfelé ívelt a karrierje. Kisebb koncert fotózásoktól eljutott 6 számjegyű hangszínpadi produkciókig, ahol olyan embereket fotózott, mint Sting.
Hogyan tanulta meg Jeremy a világítás fortélyait?

Cowart bevallotta, hogy semmit sem tudott a világításról, amikor nekifogott a fotózásnak. Ezért kezdetben felbérelt egy csapatot, elmagyarázta nekik, hogy milyen hangulatot szeretne elérni a fényekkel. A munkafolyamatok során megfigyelte a világítás beállításának folyamatait, a csapat által alkalmazott módszereket, így tanult meg Jeremy a fénnyel bánni, majd később még magasabb szintre emelte ezt a tudását. A rendezéshez azonban kezdetektől fogva jó szeme volt.
A világítás megközelítése

Jeremy Cowart világítása olyan organikus, mint amilyen organikus egy Calder-szobor. Ahogyan Calder szobrainak egyes darabjai megváltoztatják a szobor egészét, ahogy a szél át- és körbefújja az egyes alkotóelemeket, úgy Cowart világítási rendszere is állandó változásban van, ahogyan különböző fényeket és módosítókat használ. Mivel a lámpáit mindig beállítja, és minden egyes felvétel előtt készen állnak a finomhangolásra, stúdióját joggal nevezhetjük egy állandóan fejlődő világítási műhelynek.

Saját stílus kialakítása 

Cowart manapság szigorúan a stúdióportrékra specializálódott. Eladási szempontja a jellegzetes "Blender" megjelenés, a neve is mutatja, a felszerelések, projektorok és fénymódosítók masszív keveréke, színes LED-ekkel kombinálva.

Jeremy „Blenderén” állandó ’’fénybalesetek” történnek. Munkája során, kétszer ugyanazt a képet nem tudná megörökíteni. Hiába próbálkozna, lehetetlen lenne.

Szerinte rengeteg jó fotó van, de kitűnni a tömegből akkor tud valaki, ha kialakít egy egyedi stílust, ez hozza meg a sikert a későbbiekben.
 A fény a kreativitásának fontos eszköze

Jeremy egyik barátja azt tanácsolta, hogy biztos benne, hogy a Profoto lesz az ő művészetére a megoldás. Jó döntés volt ezeket a fényformáló eszközöket használnia, mivel egy olyan rendszerrel tanult meg dolgozni, mellyel fejlődést ért el.

Nem szokványos módon dolgozik, mivel a fény állandó mozgásban van nála. Olyan lámpákra van szüksége, melyek lépést tudnak tartani vele.  Itt jönnek be az 500W-os Profoto D2 vakuk. Ezek az eszközök akár 20 fps sebességű felvételek készítésére is képesek. Ez az a rendszer, amit naponta használ.

Jeremy a Profoto Air Remote kioldóit és számos fényformáló eszközét építi a munkájába, hiszen a fény a kreativitásának lényege.  Elveszett lenne a Profoto nélkül, szó szerint a Profoto a mozgatórugója annak, amit csinál!

Jeremy a kezdő stúdiófotósoknak a Profoto RFi Softbox 3x4-et ajánlja a Profoto RFi Softgrid Rectangularral. Ez a tökéletes a lágy megvilágítású portréfotózáshoz.

Jeremy és a jótékonyság

Jeremy is segített pénzt gyűjteni a haiti földrengés és a hurrikán áldozatainak az Államokban, és egy megbékélési projektben, amely a 20 évvel ezelőtti ruandai népirtás körül forgott. Jeremy aktívan részt vett a 2016-ban a Tennessee állambeli Gatlinburg-ban pusztító erdőtüzek károsultjainak megsegítésében.
Végső soron csak az ötleteket keresi magának. Oda megy, ahová a szél fúj. És ha az erőfeszítései segítenek másoknak, annál jobb. Úgy véli másokon segíteni kifizetődő.


Forrás: Jeremy Conwart's unique lighting style Termékek: 

 131 900 Ft
Nettó: 103 858 Ft
170 900 Ft
Nettó: 134 567 Ft
956 900 Ft
Nettó: 753 465 Ft
Kérem várjon!