Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Időutazás - Vissza a popkultúrába Miles Aldridge és Lindsay Adler fotóival.

2023.05.17. 09:21
Címkék: profoto, világítás, profoto d2, profoto umbrella shallow white s, white l esernyő, umbrella diffúzort, air remote ttl
Szerző: Fanny

Miles Aldridge kiállítása nagy hatással volt Lindsay Adler divatfotósra. Lindsay olyan fényképek elkészítésére készült, melyek figyelemfelkeltő tulajdonságokat foglalnak magukba.  Aldridge képei a popkultúra stílusára hajaznak, élénk színeket használva, bonyolult látványvilágot teremtenek meg. A modelljeit többnyire olyan szituációban ábrázolja, amelyek kifejezetten polgárpukkasztóak.

Megértem Lindsay-t, hogy mély benyomást gyakorolt rá Miles Aldridgre munkássága, mivel a nézőt a fényképei kibillentik nyugodt, kiegyensúlyozott érzelmi állapotából.  Nemcsak vibráló színhasználatával vonzza a figyelmet, hanem nyugtalanságot keltő nőalakjai, akiket nem szokványos, veszélyes, mégis hétköznapinak látszó pozícióban, környezetben mutat, erős vonzalmat sugároznak magukból.

Pár szóban összefoglalva: munkái a szexualitást, heves indulatokat, zaklatottságot, intenzív érzelmi állapotokat, de van, hogy ürességet, elveszettséget közvetítenek. Hasonló gondolkodás szerint készítette el Lindsay is a saját retrospektív képeit.


Miles Aldridge képei   

 
Készíts Lindsay Adlerrel hasonló beállítású képeket

1. lépés

Állíts be egy „Savage Universal Tulip” – vagy erre hajazó -  hátteret, hogy a témának vidám és telített háttere legyen.  Az egyenletes megvilágítás érdekében helyezz el mindkét oldalon egy Profoto D2 és egy Profoto Umbrella Shallow White S esernyőt, a háttértől egyenlő távolságra és azonos teljesítménybeállításokkal.

 2. lépés

Adj hozzá egy másik Profoto D2-t fő fényforrásként a kép bal oldalára. Használd ezt módosítók nélkül, hogy kemény fényt hozzon létre, amely éles árnyékokat vet a modell arcára.

 3. lépés

Végül helyezz el egy Profoto D2-t kitöltőfényként a kép jobb középső részén, és adj hozzá egy Profoto Umbrella Deep White L esernyőt, egy Umbrella Diffúzort és egy ciánszínű zselét. Ez a lágy fényforrás finom derítésként működik, kék/cián színárnyalatot képez a téma árnyékában. Ennek a színnek a kiválasztása az árnyékolásban segít.  A Miles Aldridge által gyakran használt szokásos színkombinációkra emlékeztet.


Világítás beállítás tervA retro hangulat megteremtése érdekében Lindsay a világítást a haj, a smink és a ruha korhű stílusával teremtette meg. Különböző pózokat, arckifejezéseket kért modelljétől, végül erre a babára emlékeztető és kissé meglepett megjelenésre esett a választása, hogy tükrözze Miles Aldridge stílusát. 

 

Lindsay Adler fotói
Forrás: How to create retro portrait


Termékek:


  • Típus Vakuvezérlő
  • TTL Igen
  • HSS Igen
102 900 Ft
Nettó: 81 024 Ft
102 900 Ft
Nettó: 81 024 Ft

102 900 Ft
Nettó: 81 024 Ft
102 900 Ft
Nettó: 81 024 Ft
110 900 Ft
Nettó: 87 323 Ft
30 900 Ft
Nettó: 24 331 Ft
56 900 Ft
Nettó: 44 803 Ft
969 900 Ft
Nettó: 763 701 Ft
Kérem várjon!