{{Blog.cim}}

share

Egy alkotóművésszel valótalálkozás előtt  szeretem, ha az adott személynek - ebben az esetben RobWoodcoxénak - látom a fényképeit, mielőtt bármilyen háttértudásom lenne róla.Fontos számomra, hogy milyen benyomást keltenek bennem első látásra a munkák.Átgondolom ilyenkor, vajon mi az üzenete a képeknek, milyen indíttatássalkészítette el ezeket a művész, miféle gondolatok kavaroghattak a fejében.Fontos a téma, a színek részletes megvizsgálása, hiszen a művész üzen, legtöbbesetben szavak nélkül, vizuálisan, mozgással, zenével, sorolhatnám még.  Ezt tanácsolom neked is, ha van időd, menj elegy kiállításra, állj szembe egy képpel, alkotással, és figyelj a belsőhangodra, milyen szavak jutnak eszedbe a műről. Ha alkotó tevékenységet űzöl, akkor biztosan tudod, ezek elengedhetetleningerek ahhoz, hogy neked is egy szuper ötlet szülessen meg a fejedben.

Lássuk, hogy mit gondolok Rob képeiről

Számomra a fotóművészetében azembert, az emberi testet ábrázolja úgy, hogy megmutassa sajátos stílusát azember és a környezet közötti összhangról, amelyre a rohamosan fejlődőtársadalmunk nincs pozitív hatással, hiszen folyamatosan pusztítjukélővilágunkat. Nekünk, embereknek is számos tényezőhöz kell alkalmazkodnunk azéletünk során. Mi vagyunk az evolúció fő ragadozói, de mégis csak egyporszemnek számítunk a gépezetben. Nincs jogunk tönkretenni a természet adtacsodákat, melyeket ajándékként kaptunk. Nem becsüljük azt, hogy mesés környezetbenélhetünk. Úgy éreztem Rob fotói láttán, hogy ezt az üzenetet közvetítifotóművészetével.

 

 

Információk Rob Woodcox művészetéről

Nagy szenvedéllyel készít fényképeket. Általában vanegy vizuális elképzelése, mielőtt még a kamerához nyúlna, vagy hívná amodelleket, akik a kompozícióinak részei. Az ötleteit egyből leírja, aminteszébe jutnak. Fontos, hogy fejben az emberekből alkotott konstrukciótmegtervezze, amelyekhez egy helyszínt társít, ha ez a rész megvan, akkorfelkeres különböző városokban működő tánccsapatokat, akikkel együttműködik. Testekbegondolkodik, amelyek kitöltenek egy kézzelfogható vagy képzeletbeli teret. Aművész modelljei felveszik környezetünk formáit, miközben belesimulnak azáltaluk formált kompozíciókba. Ezek többnyire kültéri jelenetek. Olyanok aképeken a modellek, mintha táncolnának. Természet adta föld – ég színeketjelenít meg munkáin, melyben az emberi test színe is harmonikussá válik. Azélővilágunk folyamatos mozgásban, változásban van. A világmindenség számára nemaz fontos, hogy ki, honnan jött, milyen körülmények között él, mindenki egyenlőesélyekkel születik a földre. Egy a cél: fényt árasszunk a körülöttünk élőkéletébe, és az embereket az érdekelje, hogy a világot egyre elérhetőbb,élhetőbb hellyé tegyük mindenki számára. Azt szeretné, ha az emberekfélretennék egymás közötti különbségeiket, és megbecsülnék az egyediségüket,amellyel rendelkeznek. Kapcsolataink által válunk egységgé, akkor, ha a tudásunkat,tehetségünket megosztjuk egymással. A tánc egy olyanművészeti eszköz, amellyel az élet változásai kifejezhetők. A képein szereplőösszes fényt és pózt a helyszínen hozza létre, és gondosan olyan szögekbőlfotózik, hogy a végső kép zökkenőmentesnek és természetesnek tűnjön.
 
 

 

A művészet ereje

Nagyon fontosnak tartja Rob, hogya művészek a kreativitásukkal társadalmi ügyekre világítsanak rá. Úgy érzi, ahatalmon lévő emberek nem végzik jól a munkájukat, foglalkoztatja a kérdés, hogyaz ebből keletkezett károkért kit lehetne felelősségre vonni, ha nem veszi átmás helyettük az irányítást. Erre sosem kapunk választ.  Művészként kötelességének érzi azt, hogy necsak szavakra vagy a személyes kapcsolatokra támaszkodjon. Úgy gondolja, hogy aművészek különleges erővel rendelkeznek. Hiszi, hogy minden alkotónak aváltozás mellett kell kiállnia kreativitásával, legyen az egyszerűen a szépségkifejezése, vagy egy konkrét ügyön alapuló felhívás a változásra. 

 

 

Érdekesség Robról

Rob workshopokat is tart. Mikormegosztotta fényképeit az interneten, nem kellett sokat várnia amegkeresésekre. Szinte egyből felkeresték, és érdeklődtek afelől, hogy milyenfotózási technikával készíti képeit.  Ennekhatására kisebb képszerkesztéssel kapcsolatos tanfolyamokat tartott aszülővárosában. 

 

 

Forrás: 


 
Címkék:
A kért blogbejegyzés nem létezik, vagy időközben törölték.

Események

Események
Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Matyi Tibor 1 hónapja 0 hozzászólás
Események
Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Sándor Anna 3 hónapja 0 hozzászólás

Magazin

Inspiráció
Mesterségek Memoárja

Mesterségek Memoárja

Tripont 2 hónapja 0 hozzászólás
Inspiráció
Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Tripont 4 hónapja 0 hozzászólás