{{Blog.cim}}

share

 

Tripont Bocused’Or ételfotózás

 

A magyar csapat fantasztikus eredményt ért el az idei Bocused’Or döntőn. Dánia és Norvégia mögött dobogós helyen a harmadikak lettek.Gratulálunk a csapatnak!

Két Európa-bajnokság közös ételfotózása után, az idei világbajnokságravaló felkészülés hajrájában sikerült tető alá hozni a magyar csapatételfotózását, egy főpróba keretében.

A versenyre készülve a szokott módon két ételt kellettelkészíteni. A hústál kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a SzentJakab kagyló volt, a tányértéma pedig formabontó módon egy három fogásosgyerekmenü volt, amelynek a kötelezően felhasználandó alapanyagai a sütőtök ésa tojás voltak. 

 

 

Az előkészületek

 

Ételfotósunk - Fekete Antonio - elismert séfként, a konyhán töltött kétévtized után váltott az ételfotózásra, és precíz, letisztult munkáival hamarmeghatározó alkotó lett ezen a területen is. 

A beállás és a fotózás közel 3 órája alatt aTripont által biztosított termékekkel világítottuk be a fotózásra kijelöltteret. Ehhez nagy fényerejű, folyamatos fényű lámpákat használtunk.

 

 

Ezek a lámpák tökéletes színeket eredményeznek,köszönhetően a teljes színspektrumnak, mely elősegíti az elkészült képek élethűmegjelenítését.

 

 

A fotózáshoz Antonio a Fujifilm GFX rendszer 100megapixeles kameráját használta, mely kifogástalanul párosítja a középformátumúképminőséget a DSLR-es kezeléssel. Az eredmény pedig az eddigi legjobbanhasználható 100 megapixeles kamera képét eredményezte.

 

A GFX 100S legnagyobb értékét igazábólkét jellemző együttes megléte adja. A kitűnő képminőséget nyújtó 100megapixeles szenzor és a köré épített könnyen kezelhető és kisméretű váz. Afotósoknak így olyan eszköz áll a rendelkezésére, amelynél nem kellkompromisszumot kötni a szállíthatóság és az ergonómia, illetve a képminőség között.

 

 

A fotókon és a videón látható finomságok szinteéletre kelnek, a szánkban összefut a nyál, a pupilláink kitágulnak. Mi isazonnal szeretnénk megkóstolni ezeket a Dalnoki Bence, Széll Tamás és NyikosPatrik által készített fantasztikus ételkülönlegességeket.

 

 

A fotózáshoz azalábbi terméket használtuk

 

Nanlite Softbox Parabolic 120  

Nanlite Softbox Parabolic 120 NL 

Nanlite Forza 300B

Nanlite Forza 500

Nanlux Evoke 1200

Nanlite FS-300

Fujifilm GFX 100s

Fujifilm GF80mm F1.7 R WR

 

Az ételfotókat készítette: FeketeAntonio

 

A világításhoz használtfelszerelést a Tripont biztosította

 

Címkék:
A kért blogbejegyzés nem létezik, vagy időközben törölték.

Események

Események
Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

xMatyi Tibor 8 hónapja 0 hozzászólás
Események
Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

xSándor Anna 11 hónapja 0 hozzászólás

Magazin

Inspiráció
Mesterségek Memoárja

Mesterségek Memoárja

Tripont 10 hónapja 1 hozzászólás
Inspiráció
Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Tripont több mint 1 éve 0 hozzászólás