Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Ragyogó marokkói álmok Zilla van den Bornnal

2023.03.07. 16:37
Címkék: clic magnum, profotoa2, profoto, clic, ragyogó, den
Szerző: iskiri

Zilla van den Born autodidakta fotográfus „nomád” életmódját fotózási megbízásokkal kombinálja bárhol, ahol erre lehetősége adódik és inspirációt érez. Legutóbbi, marokkói glamourfotózására a Profoto A2-es, az új Clic Magnum és a Clic Softbox készülékeket vitte magával, hogy igézően ragyogó fényt teremtsen a képeihez.

„Fes szűk utcáira kevés természetes fény jut be, így mindenképpen szükségem volt némi extra fényerőre. Emellett folyamatosan változó időjárásunk volt, ami ragyogó napsütésből egy pillanat alatt váltott át felhősbe, a fényviszonyok változásaihoz villámgyorsan kellett alkalmazkodnunk. Ez volt az első alkalom, hogy a Profoto A2 vakut és a Clic-rendszerű fényformáló eszközöket együtt használtam, és teljesen lenyűgözött a hatás, amit a képeken elértem velük.”


„A forgatási napnak ezen a részén igazán beborult az ég, a felhők óriási fény-diffúzorokként működtek. A szűk utca azonban kevés fényt engedett be, így szükségem volt a Profoto A2-re - az extra teljesítmény és a catchlight miatt -, egyenesen magam mögé állítottam, hogy egyenletes, természetesnek tűnő fényt hozzon létre, ami segített minimalizálni a hibákat és tökéletlenségeket.”


 

„A természetes fény káprázatosan szórt volt – hála a felhőknek. De a mesterséges fény hozzáadása határozottan segített a még élesebb, frissebb hatású képek létrehozásában. Az A2-es fényt a Clic Softbox-szal közvetlenül mögöttem, épp a modellel szemben helyeztem el, őt pedig megkértem, hogy kissé fordítsa oldalra az arcát.”


„Számomra kulcsfontosságú, hogy olyan felszereléssel rendelkezzek, amely lehetővé teszi a gyors alkalmazkodást a változó időjárási körülményekhez és fényviszonyokhoz. A Magnum reflektorral ellátott Profoto A2 biztosította ezt a szükséges rugalmasságot, hogy kitöltsem az árnyékokat, kontrasztot hozzak létre, vagy a változó napfényszintek alapján a szemekbe fényt vigyek.”


„Ennél a fotónál a nap nagyon erősen sütött, és kemény árnyékokat vetett a modellem arcára. A Magnumot a másik oldalra helyeztem, hogy kissé megvilágítsam az arcán lévő árnyékokat.”

 

A fotózás során használt termékek: Profoto A2, Clic Softbox Octa, Clic Softgrid Octa, Air Remote TTL, Clic Magnum

Fényképezőgép és objektív: Sony A7R4, 24-70mm f2.8GM II


A Profoto termékekkel kapcsolatos tapasztalatait Zilla van den Born a Profoto Share the Light oldalán osztotta meg.

  • Termékadatok feltöltés alatt
  • Típus Alap-objektív
  • Szerkezet 13 csoport, 18 tag
  • Szűrőmenet mérete 82 mm
102 900 Ft
Nettó: 81 024 Ft

133 900 Ft
Nettó: 105 433 Ft
56 900 Ft
Nettó: 44 803 Ft
649 900 Ft
Nettó: 511 732 Ft
  • Termékadatok feltöltés alatt
  • Teljes pixelszám 34,1 millió
81 900 Ft
Nettó: 64 488 Ft
899 900 Ft
Nettó: 708 583 Ft
Kérem várjon!